пʼятниця, 18 серпня 2017 07:40

Суд арештував квартиру й будинок міністра енергетики

Майно міністра енергетики та вугільної промисловості 54-річного Ігоря ­Насалика заарештував Печерський районний суд Києва. Ідеться про квартиру площею майже 300 кв. м у столиці, будинок на понад 560 кв. м і земельну ділянку в Козині Київської області.

Суд задовольнив позов бізнесмена, президента львівського футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського про стягнення заборгованості. Про яку суму йдеться, не повідомляють. Термін дії рішення — до 26 липня 2020 року.

— Підозріло, що з'ясовують стосунки так відкрито, — говорить фінансист 38-річний Тарас Загородній. — Можливо, це одна зі схем ухилення від електронного декларування статків депутатів і урядовців. Не заборонено законодавством узяти в борг 100 мільйонів на 100 років. Це відображатиметься в декларації й не вважатиметься корупцією. Таку схему провернув борець із корупцією Сергій Лещенко (торік в елітному будинку в центрі Києва купив квартиру за 7,55 млн грн. Говорить, уклав у це частину своїх заощаджень, позику від засновника "Української правди" Олени Притули та гроші співмешканки Анастасії Топольської. — ГПУ).

— З іншого боку, в міністра справді могло не бути потрібної суми, бо його кошти в обігу — тому позичив. Навіть якщо в людини є мільярд, він, як правило, не в готівці, а в активах. І щоб знайти велику суму, треба щось продати. На це потрібен час.

За 2016 рік Ігор Насалик задекларував готівкою 140 тис. євро, 1,4 млн грн і $450 тис. Таку ж суму в американській валюті й 100 тис. євро тримає на рахунку в банку.

Став міністром енергетики та вугільної промисловості 14 квітня торік. Його ­обирали народним депутатом третього й четвертого скликань. У нинішньому парламенті був заступником голови комітету з паливно-енергетичного комплексу. Мер Калуша на Івано-Франківщині в 2006–2014 роках. Працював у паливно-енергетичному бізнесі.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував квартиру й будинок міністра енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути