пʼятниця, 28 квітня 2017 07:40

США виділять Україні менше грошей

2018 року Сполучені Штати Америки планують скоротити фінансову допомогу Україні на $393 млн. Зменшать її всім країнам, що розвиваються. У попередньому плані бюджету на наступний рік мали надати Києву $570 млн. У новому проекті передбачено $177 млн, — повідомляє видання "Форін полісі".

— Перш за все, скоротять гранти (гроші на суспільно важливі проекти. — ГПУ). У різних сферах — від інформаційних технологій до сільського господарства. Також зменшать пільгові кредити для розвитку торгівлі між Україною та Сполученими Штатами. Думаю, військова допомога залишиться на теперішньому рівні, — розповідає економіст Олександр Охріменко, 53 роки. — Це показує, що в США справді проамериканський президент.

— У намірах Білого дому є й очевидний плюс, — говорить політолог 40-річний Михайло Басараб. — Пропонують змінити підхід щодо допомоги на більш прагматичний. Її переорієнтують із підтримки "програм розвитку" на програми з національної безпеки. За нинішній обставин це — раціональне рішення.

— 570 мільйонів доларів — символічна сума для України в масштабах її економіки, соціальної сфери, зовнішнього боргу. Що 570, що 177 мільйонів — однаково. Менше вкрадуть, — каже дипломат Олександр Потєхін, 67 років. — Майже 4 мільярди доларів США дає Ізраїлю щороку безвідплатно на утримання збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «США виділять Україні менше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути