вівторок, 12 листопада 2019 07:05

США скасують посаду представника по Україні

Вашингтон планує скасувати посаду спеціального представника з питань України, пише американське видання "Форейн Полісі" з посиланням на американських чиновників.

Повноваження спецпредставника мають перейти іншим чиновникам Держдепартаменту. До 27 вересня посаду займав 54-річний Курт Волкер. Працював із липня 2017-го. Тоді й створили цей пост. Подав у відставку після того, як його назвали одним з учасників скандалу щодо ймовірного тиску президента США на Володимира Зеленського. Дональд Трамп нібито просив поновити розслідування стосовно фірми "Бурісма". До її ради директорів входив Хантер Байден — син колишнього віце-президента Сполучених Штатів і ймовірного головного конкурента Трампа на виборах 2020 року Джо Байдена. Останній 2016-го тиснув на українську прокуратуру, щоб закрити справу "Бурісми", вважають в оточенні президента США.

Ліквідація посади — сигнал, що наслідки від процесу імпічменту президента США Дональда Трампа залишать відчутний слід в американській політиці щодо України, ідеться в статті. Мовляв, американській адміністрації буде важко знайти когось на цю роль — наскільки загрозливою стала робота по Україні.

— Причетні до цього напрямку політики дали свідчення Конгресу. Їхня кар'єра постраждала чи взагалі знищена. Ніхто в здоровому глузді не захоче вступити в цю роль. Увесь світ стежитиме за кожним твоїм рухом, — каже виданню Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «США скасують посаду представника по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути