Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 00:45

Список складали політтехнологи

Нинішня влада активно допомагає Наталії Королевській, вважає нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко, 60 років:

— Піаритися на Першому національному каналі — недоступна розкіш для будь-кого з опозиції, — каже Бондаренко. — Навіть під час футбольних матчів бачили рекламу жінки "яка мріє". Ці мрії здійснювалися з таким глобальним натиском, що всі зрозуміли — вона опозиціонерка тільки в лапках. Цю політичну силу хочуть зробити опозиційною в очах іноземних спостерігачів. Виглядатиме так, що баланс між владою й опозицією в телеефірі збережений.

Як оцінюєте списки "України — Вперед!"?

— Він складався не за волею самих людей чи навіть лідерки. Працювали розробники піар-програм із врахуванням того, скільки голосів додаватиме чи відніматиме в рейтингу прізвище того чи іншого кандидата. Андрій Шевченко чи Остап Ступка абсолютно аполітичні, але знані у суспільстві. Шевченко "переймався" життям країни за кордоном. Ступка грав ролі в антиукраїнських фільмах. А от "свободівець" Богдан Бенюк цього не робив, хоча працює в тому ж театрі. Українофобство, що сьогодні розвивається в російському телепросторі, зашкалює. І Остап Ступка активно бере участь у підміні понять щодо України. Зараз продовжить цю діяльність у політиці.

Лікар Ємець фахівець добрий, але як міністр був ніякий. Як політик він просто новий. Ректор Васько, як і всі ректори зараз, перебуває під жорстким контролем державних органів. Молодих бізнесменів включили в список, щоб створити образ ділових, молодих, перспективних політиків. Раніше його використовував Тігіпко.

Чому Королевська йде у парламент?

— Щоб набрати 5 відсотків голосів і додатися до Партії регіонів, бо це один загін. Вони будуть прикриватися риторикою опозиції, але грати на руку тим, хто їх спонсорував. Це така своєрідна форма тушкування. Якщо потрапити в парламент не вийде, то хоч потопчуться по опозиції.

Скільки місць у парламенті займе "Україна — Вперед!"?

— У них дуже малі шанси. Але голосів можуть додати маніпулятивні технології. На цих виборах фальсифікацій буде більше, ніж будь-коли.

Зараз ви читаєте новину «Список складали політтехнологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути