Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 07:20

Сотня депутатів "Слуги народу" поїдуть на Донбас

— Маска на вашому обличчі — це безпека інших людей. Депутатів теж стосується, — каже президент 42-річний Володимир Зеленський у щорічному посланні до Верховної Ради. Прийшов на засідання 20 жовтня. Виступає без маски. Говорить 53 хв. Періодично лунають оплески у фракції "Слуги народу".

Що сказав президент:

— Місцева влада хоче подобатися виборцям, саботує рішення уряду й проводить багатотисячні концерти на День міс­та. Це гра у злого поліцейського в столиці й доброго на місцях. Можливо, це додасть вам голосів, але кількість хворих і померлих буде на вашій совісті.

— Ми обговорили з європейськими партнерами постачання в Україну вакцини, щойно вона з'явиться.

— Завтра 120 депутатів партії "Слуга народу" поїдуть на Донбас (близько 100 21 жовтня вирушили до лінії фронту у робочу поїздку на 2 дні. — ГПУ). Не в Туреччину, не на Мальдіви. А на передову. І почують про ситуацію там не із соціальних мереж, а від наших військових і місцевих мешканців.

— На вільних територіях Донецької та Луганської областей ми будуємо новий Донбас — сучасний, безпечний і заможний.

— Досягнувши миру, розпочнемо реінтеграцію. Буде ухвалений пакет законів про перехідний період. Страшне слово "амністія" — це не про уникнення відповідальності. А про мільйони наших громадян, на чиїх руках немає крові і які зараз самі перебувають у заручниках в окупанта. Їм потрібен чіткий сигнал: не варто боятися, гідне майбутнє — тільки з Україною.

— Чи достатньо президенту не красти, щоб не крали інші? Ні. Люди кажуть: весна прийшла. Де посадки? Цим питанням я починаю кожну нараду з керівниками правоохоронних органів.

— Я не задоволений роботою правоохоронних органів щодо протидії корупції. Прошу народних депутатів зосередитися на антикорупційній стратегії на найближчі чотири роки. Я доведу всім, що Україна без корупції — це реальність. Байдуже, скільки заради цього потрібно буде змінити генеральних прокурорів, міністрів, керівників.

— Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити на суші, у воді, в повітрі й кіберпросторі. Щоби ні в кого не виникало думки, що можна посягнути на наш суверенітет. Або відібрати в України частину територій без єдиного пострілу. Цього не буде.

— Ми зшиваємо Україну не лише ідеями та словами, а й дорогами і мостами. Готуємо програму "Україна — чемпіон!" У кожному регіоні має бути велика сучасна спортивна арена, що носитиме ім'я українського чемпіона.

— 25 жовтня я задам вам п'ять запитань. А сьогодні задам важливі, відверті запитання самому собі. І відповім. Чи думав я рік тому, що змінювати країну на краще буде настільки складно? Ні. Чи змінив би я своє рішення, якби тоді знав про це? Ні. Чи вдасться все нам із вами? Так.

"Це було найслабше послання"

— Не полишало враження, що дивимося четвертий сезон "Слуги народу". Не знаю, чи збиралася фракція тренувати аплодисменти. Але коли депутати плескають у долоні на цифру смертності від коронавірусу — це виглядає дивно, — каже політолог 45-річний Євген Магда.

— Депутатів у залі було мало. Не кожен український президент виступав перед напівпорожнім парламентом. Зеленський робив випади на адресу політичних опонентів — для сильного політика це поганий тон. Було враження, що читає текст, але не розуміє, що говорить. Над посланням попрацювали фахівці "95 кварталу", а не люди, які працюють із публічними виступами президента.

Із президентських послань, які мені доводилося чути, це було найслабше. Президент розповів про країну власних мрій, живе ілюзіями. Чулася нота істеричності. Це дивно. Бо Зеленський сьогодні — найпопулярніший політик у країні. То чим вона викликана? Може, розуміє, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю?

Зараз ви читаєте новину «Сотня депутатів "Слуги народу" поїдуть на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути