пʼятниця, 10 серпня 2012 00:15

Шевченко грав у Італії та Англії, але жив в Україні

Іще кілька днів тому заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера говорив, що при реєстрації кандидатом у депутати за списком партії "Україна — Вперед!" у футболіста Андрія Шевченка можуть бути проблеми. Адже Конституція і чинний Закон про вибори вимагають від претендентів засвідчити проживання на території України протягом останніх п'яти років. Шевченко повернувся до нашої країни 2009-го після 10-річного заробітчанства в італійському футбольному клубі "Мілан" та англійському "Челсі".

Пізніше Магера заявив, що у ЦВК немає можливості "реалізувати на практиці цю норму Конституції".

Голова Комітету виборців 36-річний Олександр Черненко вважає, що перебування в складі іноземних футбольних клубів не є життям за кордоном. Мовляв, Шевченко юридично зареєстрований в Україні, а отже, тут і жив. Те ж стосується лідера партії "Удар" Віталія Кличка, який роками тренувався в Німеччині та США.

— Якщо враховувати критерій, що людина на день-два або на рік їздила у відрядження, — на цій підставі можна не реєструвати половину кандидатів у депутати, — говорить Черненко.

Це нагадує плутанину Божого дару з яєчнею. Адже Шевченко фактично змінив місце проживання: мав контракт з іноземним роботодавцем, день у день справно виконував свою роботу, легально платив за кордоном податки, придбав нерухомість в елітному містечку під Міланом, одружився з іноземкою, хрестив там дітей. То де весь цей час жив футболіст? Певно, що не в Україні.

Ще дивнішою видається реєстрація кандидатом у депутати Володимира Сацюка — він іде як самовисуванець по одному з округів на Житомирщині. Сацюк до помаранчевої революції працював першим заступником голови Служби безпеки. Його звинуватили у зловживанні службовим становищем, шахрайстві й привласненні бюджетних коштів. Підозрюють, що на його дачі 2004 року отруїли Віктора Ющенка.

2005-го Сацюк виїхав до Росії. Україна оголосила його в міжнародний розшук. 16 липня 2008 року на офіційному сайті Генпрокуратури опублікували повідомлення, що вони звернулися до росіян щодо екстрадиції Сацюка. Генпрокуратура РФ відмовила — на тій підставі, що Сацюк є громадянином Росії.

Центрвиборчком на це заплющує очі. Тим самим повторює шлях Конституційного суду, який колись не міг порахувати, скільки разів Кучма був президентом, а за Януковича благословив "тушок" і наділив себе царськими повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко грав у Італії та Англії, але жив в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути