Ексклюзиви
середа, 23 березня 2011 03:30

Секс до 15 років гальмує розумовий розвиток

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

В Україні розроблять нову концепцію статевого виховання, яку Міністерство освіти, науки, молоді та спорту рекомендуватиме для викладання у школах. До роботи залучать освітян, медиків і духовенство.

— В Україні бракує спеціалістів, які викладали б статеве виховання відповідно до рівня потреб дітей, — каже психолог-практик Вікторія Борисова, 33 роки. — Тут потрібні фахівці в галузі медицини та фізіології, психології і навіть біоенергетики. Адже стосунки чоловіка і жінки будуються не тільки на емоціях, почуттях і фізіологічних потребах. Це й обмін енергіями. Кривди згодом можуть проявитися психосоматичними розладами статевої та серцево-судинної систем.

Урок статевого виховання треба проводити у форматі міні-тренінгів. Не менше трьох-чотирьох разів на тиждень у середніх і старших класах та двічі-тричі у молодших. Статеве виховання не повинно мати релігійний характер, бо у школах навчаються діти із різних родин. Та й говорити про статевий акт як про бруд і гріх не слід. Сучасна психотерапія і так завантажена вирішенням проблем людей, що соромляться свого тіла. Такі комплекси заважають будувати гармонійні стосунки з партнером.

Статеве виховання є частиною сімейного виховання. Але в Україні фактично знищений інститут сім'ї. Відбувається планомірна маніпуляція свідомістю людини — постійно акцентують увагу на тих енергетичних центрах, які відповідають за задоволення потреб існування. Жінки прагнуть влади, чоловіки планомірно спиваються. Пропаганда "сексу для здоров'я" досягла певних результатів: дівчатам 16–19 років лікарі ставлять діагноз безпліддя, а хлопці 14 років запевняють, що ніколи не одружаться.

У сучасних дітей переважає правопівкульний тип мислення, орієнтований на цілісне образне осмислення інформації. Будь-яке перевантаження проявляється швидкою втомою. Дитина стає забудькуватою, дратівливою, виникають порушення у роботі внутрішніх органів. Під час кризи батьки зайняті виживанням. Дитина сама намагається реалізувати незадоволену потребу у стосунках. У цьому коріння ранніх статевих зв'язків. А це позначається на здоров'ї. Більш-менш підготовленим до початку інтимного життя організм є з 18–20 років. До 15 років він не розрахований на напруження статевого акту. Інтим забирає сили, тому регулярний секс може загальмувати розумовий і фізичний розвиток. Найбільше страждають дівчатка — грубість чи фізичний біль може викликати відразу до сексу. Хлопчики, якщо перший раз минув не зовсім гладко, можуть запідозрити себе у чоловічій неспроможності. А це перший крок до імпотенції.

13 200

Стільки вагітностей щороку реєструють в українських школярок середніх класів. Чверть із них не закінчується пологами. У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що третина підлітків починає статеве життя до 15 років.

 

Зараз ви читаєте новину «Секс до 15 років гальмує розумовий розвиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути