пʼятниця, 15 березня 2019 00:40

Найбільше досягнення президента в тому, що Україна досі існує

— Через вибори і деяких кандидатів Росія намагатиметься провести реванш, повернути нас у минуле. Але в них не вийде, — говорить 71-річний Йосип Зісельс, дисидент, керівник Конгресу національних громад України.

13 березня він разом з іншими членами ініціативної групи "Першого грудня" в інформаційному агентстві "Укрінформ" закликав кандидатів у президенти провести чесні вибори. А українців — голосувати відповідально.

Звернення підписали В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

— Сьогодні можемо критикувати владу, але так було не завжди. Ми пережили радянські часи і знаємо, що там це було неможливо. З Порошенком можна розмовляти, — продовжує Зісельс.

— Коли йдеться про негаразди, їх ніби розглядають у телескоп. Коли мова заходить про здобутки, телескоп відкладають. Порошенко доклався до реформування армії. Він ретельно цим займався 2014 року, коли на всю армію були дві тисячі боєздатних людей. Спершу добровольці взялися стримувати російську агресію, а за півроку армія піднялася. Тепер маємо 250 тисяч вояків.

У нас брудні вибори. Штаби кандидатів не гребують засобами. Для них влада є самоціллю — не країна, не люди, не підвищення добробуту. Вони вирішують тільки питання, як прийти до влади. Багато популістів обіцяють будь-що. Але ми повинні зрозуміти, що ні за рік, ні за два не буде добре. Тільки той кандидат відповідальний, який налаштовує нас на правильний шлях.

— Перетворення виборів на клоунаду — це одвічна причина нашої національної руїни, — каже правозахисник, релігієзнавець 70-річний Мирослав Маринович через "Скайп".

— Ми як суспільство не замислю­ємося, в що перетворили один із головних інструментів демократії. Зараз вибори — це цунамі з компроматів і чорного піару.

Мета штабів — знищити всіх противників. Країну заливає бруд, ми інфіковані ним. Тому повинні вибрати безпеку. З нинішнього набору кандидатів безпеку держави гарантує Петро Порошенко. У нього були прорахунки, тому підтримуючи його, розраховуємо на виправлення помилок. Але у кривих дзеркалах і його здобутки зазнали спотворень. Ми хочемо, що їх не забували.

У другому турі автори звернення пропонують провести телевізійні дебати. Так, на їхню думку, українці зможуть вибрати гідного президента, а не кота в мішку.

— Росія хоче поширитися по всьому світу, — каже культуролог 77-річний Вадим Скуратівський.

— Ніхто крім Порошенка не впорається з тим, що може трапитися. Якщо станеться нова анексія України, то почнеться руїна. Але цього разу може бути востаннє. Найбільше досягнення Порошенка в тому, що Україна досі існує.

Багато залежить і від нас. Щоб так звані Харківські угоди (їх між Росією і Україною підписали 2010 року Віктор Янукович і Дмитро Медведєв. В обмін на знижку на газ продовжили перебування російського Чорноморського флоту в Криму до 2042 року. — ГПУ) не перетворилися на гіпердомовленості, в результаті яких Україна буде частиною сусідньої імперії. Якщо станеться катастрофа, погано буде всім. Сусідня країна захоче нас ударити, як не закінчилися б вибори. Треба готуватися до провокацій. Тоталітарна епоха хоче взяти реванш. У нас була Революція гідності, а тепер може бути контрреволюція негідників. Маємо порятувати Україну і світ.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше досягнення президента в тому, що Україна досі існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути