четвер, 18 березня 2021 07:05

Росія заводить свої збройні сили на територію Білорусі

Білорусь і Росія створять три спільні центри навчально-бойової підготовки повітряних сил і військ протиповітряної оборони. По одному в Нижньогородській і Калінінградській області РФ та в Гродненській області Білорусі. Остання межує з Польщею і Литвою.

"На базі центру буде організована спільна підготовка екіпажів літаків Су-30СМ, навчання білоруських фахівців роботи на зенітних ракетних комплексах, що перебувають на озброєнні російських збройних сил. А також спільне виконання навчально-бойових завдань", — повідомило міноборони Білорусі 5 березня.

— Використають наявні військові містечка і до білоруських додадуть підрозділи РФ, скоріш за все, — каже військовий експерт Ігор Козій, 61 рік. — Це тільки початок. Під різними приводами — освіти чи обміну військово­службовцями — Росія заводитиме свої збройні сили на територію Білорусі. Вербуватиме там військових і затягуватиме дедалі більше республіку в залежність.

Наш Генштаб давно прорахував варіанти повномасштабного наступу на Україну з території Білорусі. Буде значно важче запобігти цьому, ніж атаці з Донбасу. Риторика Лукашенка вказує, що Москва може використати Білорусь. Завжди готується до великої війни, як СРСР. Але навряд піде на неї. Не має достатньо ресурсів. Європа і США одразу відреагували б. Росія сама себе знищить — почнеться її розпад. Молодь не піде в армію. На поверхню вихлюпнеться незадоволення владою. Китай збоку посприяє. Зацікавлений у створенні нових національних формувань по сусідству.

Зараз ви читаєте новину «Росія заводить свої збройні сили на територію Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути