вівторок, 22 січня 2019 07:40

Росія вислала в Україну проросійську пропагандистку

Росія 16 січня вислала в Україну львівську журналістку 59-річну Олену Бойко. До Москви вона переїхала 2015-го. Виступала на російських телеканалах, де розпалювала ненависть до України, підтримувала ЛДНР.

Торік у грудні з'ясувалося, що Бойко порушила російське міграційне законодавство, тому суд прийняв рішення про її депортацію.

Бойко надіялася, що її вишлють в ЛНР або ДНР, адже ці території Росія також вважає Україною. Але у Кремлі сидять люди з почуттям гумору, тому її направили до Харкова. Там вдячно прийняли співробітники Служби безпеки і відвезли до Львова. Порушили кримінальну справу за "посягання на територіальну цілісність України".

На кордоні Бойко просила в Росії політичний притулок. Але прикордонники відмовилися приймати заяву і виштовхали її в нейтральну зону.

— Росія своїх не просто кидає. Вона їх пережовує і випльовує. Мене викинули, як використану брудну ганчірку, — зі сльозами на очах скаржилася вона перед арештом російським журналістам. Хороший урок для всіх любителів "русского мира".

17 січня Галицький райсуд Львова присудив Олені Бойко 60 днів у слідчому ізоляторі без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «Росія вислала в Україну проросійську пропагандистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути