вівторок, 05 березня 2019 06:06

Російська церква підпорядковується державі

РПЦ в Україні — останній форпост російської держави тут. Чи це автокефальна незалежна церква, якщо її предстоятель є постійним першим членом Синоду Російської православної Церкви?

Останні заяви РПЦ робить навіть без участі митрополита Онуфрія. Без його відома приймають звернення. Уже навіть не зважають на його роль. Вести з Онуфрієм переговори — нереально. Це людина, яка на 100 відсотків віддана інте­ресам російської церкви і російської держави.

РПЦ — підрозділ Російської Федерації. Кирил не приймає самостійно жодних рішень щодо України чи закордонних питань. Вони перебувають у підпорядкуванні російської держави.

Володимир Путін, коли думав йти чи не йти війною на Україну, дуже зважав на церковний фактор. Патріарх Кирил же приїжджав сюди кілька разів, збирав людей. Мабуть, у Путіна склалося враження, що він тут має абсолютну підтримку і його зустрічатимуть із квітами.

Народ український показав зовсім іншу картину. Але реальна підтримка Росії була і є в так званій УПЦ Московського патріархату.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній

Зараз ви читаєте новину «Російська церква підпорядковується державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути