вівторок, 27 грудня 2011 00:30

"Рідною мовою Пушкіна слід вважати французьку"

"Багато американців уважають Україну "незайманим" ринком із великим потенціалом. Але якщо компанії тут мають проблеми, на них здійснюють рейдерські атаки, якщо вони не отримують відшкодування податку на додану вартість, то ті, хто планує інвестувати, звертають увагу на таке, перш ніж іти на цей ринок".

Посол США в Україні Джон Теффт, інтерв'ю газеті"День"

"Те, що пропонують у законопроекті ("Щодо засад державної мовної політики". — "ГПУ"), інакше як із гумором сприйняти важко. Законотворці бажають надавати мові статус регіональної, якщо вона є рідною для не менш ніж 10 відсотків громадян, які населяють певну територію. Такий низький поріг для здобуття цього статусу є рідкісним явищем для Європи. Нардепи Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов визначають рідну мову як першу, "що її особа опанувала в ранньому дитинстві". Це скоріше провокація проти російської культури. Бо означає, що Антон Чехов — україномовний. Виявляється, рідною мовою Олександра Пушкіна слід вважати французьку: бо ж вона була першою, яку він опанував у ранньому дитинстві".

"Український тиждень"

Зараз ви читаєте новину «"Рідною мовою Пушкіна слід вважати французьку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути