пʼятниця, 02 серпня 2019 07:40

Режим Путіна несе планеті екологічну катастрофу

Автор: WWW.RUSSIA-WILDFIRES Reuters
  Дим від лісових пожеж піднімається над Верхоянським районом Якутії, 30 липня. У цьому регіоні Російської Федерації площа займання лісу найбільша — понад 1,2 мільйона гектарів
Дим від лісових пожеж піднімається над Верхоянським районом Якутії, 30 липня. У цьому регіоні Російської Федерації площа займання лісу найбільша — понад 1,2 мільйона гектарів

У Сибіру горить 3 млн га лісу. Пожежі від початку липня зафіксовані в 10 регіонах. Охопили найбільшу за останні три роки площу. Основні осередки — в Красноярському краї РФ, Іркутській області та Якутії.

Дим доходить до Уралу й Поволжя. Городяни скаржаться на смог і проблеми з диханням. Пожеж не гасять. Це економічно недоцільно, каже регіональна влада.

— Якщо взимку виникають хуртовини, нікому ж не спадає на думку топити айсберги, щоб було тепліше. Пожежі — природне явище. Боротися з ним безглуздо і шкідливо, — говорить губернатор Красноярського краю 64-річний Олександр Усс.

Лісові пожежі зумовили сухі грози, вітряна погода і спека.

"Із гасінням запізнилися більш ніж на місяць. Територія пожеж зрівнялася з площею Бельгії, — пише російський журналіст 47-річний Антон Орєх у "Телеграмі".

— Пожежники з попами ходять колами з іконами, викликають дощ. А президент Володимир Путін у цей час занурюється на дно Фінської затоки в батискафі. Він міг би прибути в зону лиха. Але пожежі вже якось гасив із повітря, а повторюватися не хоче.

Кремль каже, що країну оточили вороги. Готується до оборони і постійно вигадує нові системи озброєння. А в цей час на території РФ давно йде інша війна. Люди тонуть у затоплених селищах, задихаються від пожеж, щодня вмирають, бо інфраструктура зношена і рветься по швах".

"Кількість створеної винятково для гасіння соціальних і політичних пожеж Росгвардії — 340 тисяч осіб. Федеральної протипожежної служби — 250 тисяч. На гасіння Сибіру влада кинула до трьох тисяч людей і 343 одиниці техніки. Для придушення протесту в Москві 27 липня (через заборону опозиційним депутатам брати участь у виборах до Московської міської думи; силовики затримали 1373 особи. — ГПУ) залучили значно більше, — пише в блозі російський журналіст Ігор Яковенко, 68 років.

"У Сибіру відбувається планетарна катастрофа. Вітер відносить гариво у Заполяр'я, де воно осідає на льодах, сприяючи прискореному таненню. Затопить цілі регіони, не тільки в РФ. Мільйони тварин згорають живцем. Загибель сибірської популяції комах руйнує екосистеми. Про Сибір — "легені планети", в майбутньому можна забути. До військових, політичних і терористичних загроз, які режим Путіна несе планеті, треба додати екологічну. Земля — багатоквартирний будинок. Якщо в одній квартирі оселився алкаш, який регулярно розводить багаття на підлозі й забуває вимкнути газ, згоріти може весь дім".

Зараз ви читаєте новину «Режим Путіна несе планеті екологічну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути