четвер, 09 грудня 2021 07:55

Путін висунув ультиматум щодо України

— У діалозі зі Сполученими Штатами Америки та їхніми союзниками наполягатимемо на конкретних домовленостях. Вони мають виключати будь-яке просування Північноатлантичного альянсу на схід і розміщення поряд з територією Росії систем озброєння, які нам загрожують. Нам потрібні юридичні гарантії, — каже президент Російської Федерації 69-річний Володимир Путін 1 грудня.

Росія висуне пропозиції щодо нового пакту про європейську безпеку, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, 71 рік, на міністерській зустрічі Організації з безпеки та співробітництва в Європі у Стокгольмі наступного дня.

Автор: TELEGRAPH.CO.UK
  Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час візиту до Естонії проїхалась на танку. 30 листопада відвідала там своїх військових. Понад 800 британських солдатів перебувають у країні для посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу. Застерегла Росію від ”стратегічної помилки”, маючи на увазі вторгнення в Україну.  — Ми хочемо миру, в якому свобода та демократія не просто виживають, а процвітають. З іншими демократичними країнами виступимо проти зловмисної діяльності Росії. Підтримуватимемо Україну, — сказала Ліз Трасс
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс під час візиту до Естонії проїхалась на танку. 30 листопада відвідала там своїх військових. Понад 800 британських солдатів перебувають у країні для посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу. Застерегла Росію від ”стратегічної помилки”, маючи на увазі вторгнення в Україну. — Ми хочемо миру, в якому свобода та демократія не просто виживають, а процвітають. З іншими демократичними країнами виступимо проти зловмисної діяльності Росії. Підтримуватимемо Україну, — сказала Ліз Трасс

— Військова інфраструктура НАТО наближається до кордонів Росії. Жахливий сценарій протистояння повертається, — говорить Лавров. — Обіцянки, що Україна та Грузія стануть членами Альянсу — гра з вогнем.

— РФ не повинна втручатися. Україна є суверенною незалежною державою. Має право обирати шлях. Зокрема — до яких безпекових альянсів хоче долучитися, — казав раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, 62 роки. — Це рішення має приймати Україна і 30 союзників Альянсу, коли Київ буде готовий до членства. Росію чекають серйозні економічні та політичні наслідки, якщо вдасться до нової агресії проти України.

— Якщо РФ продовжуватиме накопичувати війська біля нашого кордону, їх скоро буде 175 тисяч (Кремль планує наступ на Україну на кількох фронтах на початку наступного року за участі такої кількості військовослужбовців, написала 3 грудня газета "Вашингтон Пост" з посиланням на американську розвідку. — ГПУ). Сьогодні ми оцінюємо численність цих сил у 94 тисячі, — говорить міністр оборони 55-річний Олексій Резніков.

— Путін проводить червону лінію, яку НАТО не має переходити. Це західний кордон України. Позначає свою сферу впливу. Апелює до часів холодної війни, коли Європа була поділена на радянську та західну. Кагебіст прагне взяти реванш, грає м'язами, намагається повернути Захід в умови 1980‑х, щоб той визнав право Росії домінувати над сусідами, — каже політолог Володимир Горбач, 51 рік.

— На Заході можуть бути різні точки зору. З'являються статті й висловлювання, які підіграють РФ, нехтують суверенітетом України, її правом вибору. Так хочуть умиротворити агресора. Це частина кремлівської інформаційної спецоперації. Підкуповують західних політиків та експертів. Ті намагаються вплинути на громадську думку країн Заходу. Щоб залякати з одного боку, а з другого — задобрити. Мовляв, якщо піти на поступки Росії, то нічого поганого для Європейського Союзу не станеться. Нехитра комбінація батога та пряника. Поки що ЄС і США не погоджуються з російськими претензіями. Якщо ж приймуть такі умови, зрадять самі себе. Це буде кінець сучасного світу й початок нового. Але досягти цього без великої війни РФ не вдасться. А вона її не виграє.

Автор: Ксенія Пантелеєва та Лілія Дворецька
 

Україна намагається впливати на хід подій. Наші міністри закордонних справ і оборони активні. Й патріотична опозиція. Демонструють консолідовану позицію держави. Днями оприлюднили колективний лист українських експертів до президента США Джо Байдена напередодні його переговорів з Путіним. Я також підписав його.

Повномасштабне вторгнення з ­авіацією і ракетами малоймовірне. Кремль ­серйоз­но попередили. Реакція Заходу буде вбивча. Найризикованіший для нас час — кінець січня й лютий. Це і є вікном можливостей для агресії. Концентрація військ на кордонах — психологічний тиск. Якщо Україна пройде зиму без енергетичної кризи й економічних втрат, росіяни не наважаться на відкритий наступ.

Українська влада провалює інформаційну політику. На Заході з'являються пуб­лікації про російські наміри окупувати Україну. Там готують суспільство до того, що доведеться надавати українцям військову допомогу — зброю, інструкторів або навіть певну кількість бійців. Українська верхівка поводиться пасивно. Загрозу можна використати для мобілізації нашого суспільства. Але керівництво отримало владу завдяки обіцянкам миру через переговори. Тобто поступки Путіну.

Зараз ви читаєте новину «Путін висунув ультиматум щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути