Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 14:51

Путін посилає розвідника

Сьогодні в Україну має приїхати російський прем'єр-міністр Михайло Фрадков. Він планує вирішити питання щодо цін на російський газ, а також, можливо, спробує переконати Україну вступати до Світової організації торгівлі синхронно.

Це щодо офіційної частини. Поза нею візит Фрадкова більше схожий на розвідувальну операцію. Президент Росії Володимир Путін обіцяв завітати в Україну місяць тому. Однак не приїхав. А тепер посилає прем'єра, аби той з'ясував підводні течії в українському політикумі. Мабуть, російському президентові мало зустрічей у Кремлі з нашими візитерами. Лише за останній час там побували секретар РНБО Анатолій Кінах, улюблений кандидат Росії на минулих президентських виборах Віктор Янукович, глава президентського секретаріату Олег Рибачук.

Російський президент чекає на результати парламентських виборів в Україні

— Путін не ступить на українську землю, поки не побачить, наскільки потужною фігурою стане президент Ющенко після виборів до Верховної Ради, — вважає президент фонду "Співдружність" Сергій Телешун, 43 роки. — Він спілкуватиметься тільки з рівним собі. А приїзд Фрадкова має три основні цілі. Перша — з'ясувати ситуацію на місці. Друга — формальна. Багато хто з наших політиків звинувачував Путіна в тому, що той ігнорує Україну, а візит прем'єра — це вияв уваги. І третя мета — вирішити питання з цінами на енергоносії.

З Сергієм Телешуном погоджується Уляна Кирієнко, 31 рік, заступник директора Інституту глобальних стратегій. Вона також вважає, що Путін чекає на результати парламентських виборів в Україні та зміну політичних правил гри.

Зараз ви читаєте новину «Путін посилає розвідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути