вівторок, 20 листопада 2018 07:06

Путін не планує звільняти українців до виборів

Із 2014 року російська влада застосовує в анексованому Криму тортури. Вибиває неправдиві свідчення в політичних справах. Незаконно затримує й арештовує громадян України. Про це йдеться у резолюції комітету Генасамблеї Організації Об'єднаних націй "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна". Її ухвалили 15 листопада.

У документі є вимога до міжнародних організацій і спеціалізованих установ ООН позначати в документах півострів лише як "Автономна Республіка Крим і місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Російською Федерацією".

Після голосування в комітеті проект відправлять на розгляд Генасамблеї ООН. Там за нього планують голосувати у грудні цього року.

— Захід визнає політичні мотиви Росії в ув'язненні українців, — говорить журналіст Айдер Муждабаєв, 46 років. — Аби визволити наших громадян, треба на всіх напрямках тиснути на президента РФ. Але Путін давно дав зрозуміти, що не планує звільняти українців до виборів. Він з радістю віддав би всіх ув'язнених Вікторові Медведчуку (лідер проросійського руху "Український вибір", кум Володимира Путіна. — ГПУ) і потиснув би йому руку. Чи якомусь іншому своєму ставленику в Києві. Кремль принципово не хоче мати жодних контактів із теперішньою українською владою.

Траплялося, в Європі виготовляли карти, де Крим позначали територією РФ. Закривали очі на подібні маніпуляції в офіційних документах. Тепер у резолюції є чітка вимога щодо назви півострова.

Це ще одна цеглинка у фундамент майбутнього повернення Криму до складу України.

Зараз ви читаєте новину «Путін не планує звільняти українців до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути