четвер, 02 квітня 2020 05:46

Путін буде торгуватися й нападати

Президент Російської Федерації може радіти. Жодна країна світу, крім України, під час пандемії коронавірусу не влаштовує чехарду з міністрами. Не продукує гучних корупційних скандалів. Не демонструє тотальної кризи державного управління.

Справи Росії теж далекі від ідеальних. Темп конституційних поправок остаточно втрачений. 47 відсотків росіян не підтримують "обнуління" терміну перебування Путіна при владі. 40 відсотків не хочуть бачити його президентом ще раз. Гра з ціною на нафту закінчилася "пострілом собі в ногу" (російська сировина "Уралс" подешевшала до $13 за барель — найнижче з 1999-го. — ГПУ). А боротьба з пандемією коронавірусу ще попереду.

Внутрішні проблеми РФ не мають простих рішень, які додавали б популярності російському керівництву. Бажання "відігратися" за рахунок зовнішніх бліцкригів зростатиме. Особливо на фоні внутрішньої нестабільності в Україні. Путін знає, як створювати й використовувати приводи, зокрема, суспільні виступи. Але головне, щоб таких приводів не створювали йому ми.

"Нормандського саміту" не буде. Коронавірус тут ні до чого. Зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Росії можна провести по відеозв'язку. Саміт Путіну не потрібен, оскільки йому невигідно створювати видимості процесу. Він буде торгуватися й нападати. Ймовірно, що одночасно. Головне — не допомагати йому створенням бардака в Україні.

Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ

Зараз ви читаєте новину «Путін буде торгуватися й нападати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути