Ексклюзиви
середа, 15 березня 2006 17:09

"Проти України розпочато повномасштабну інформаційну кампанію"

"Проти України розпочато повномасштабну інформаційну кампанію"

Рішення російського державного телеканалу не показувати вже записане інтерв"ю з президентом України Віктором Ющенком є безпрецедентним. Враження таке, що дві сусідні країни перебувають у стані холодної війни.

Політолог і кандидат у депутати до Верховної Ради від БЮТ Володимир Полохало, 55 років, вважає:

- Зняття інтерв"ю з показу - це вияв зневаги не тільки персонально до Ющенка, а й до України взагалі. Якби близькі до нашого президента УТ-1 чи "5 канал" взяли інтерв"ю у Володимира Путіна й не показали його, ми б мали міжнародний скандал. Це отримало б широкий резонанс серед російських мас-медіа та політиків. Тепер головне - як реагуватиме на це українська сторона. Якщо як завжди пасивно й мовчазно, то це негативно відіб"ється на іміджі президента.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 32 роки, називає інцидент свідченням значного охолодження відносин між Україною та Росією.

- Вони загострилися настільки, що починається повномасштабна інформаційна кампанія проти України, - каже він. - Не думаю, що російські канали самостійні у виборі своєї редакторської політики. Як стверджують російські журналісти, про свободу слова в Росії можна забути. Тому на зняття Ющенка з ефіру мала бути санкція Кремля. Це - політичний акт.

Віталій Кулик не очікує від Києва якихось дій у відповідь. А в розпалюванні війни звинувачує обидві сторони. Каже, що МЗС України здійснює відверто антиросійську політику.

Для московського політолога Андрія Окари, 34 роки, інцидент несподіванкою не став.

-Якби це зробив комерційний канал, я б іще здивувався, - говорить він. - Проте "Росія" є державним каналом, який давно веде активну інформаційну війну проти Віктора Ющенка та усього "помаранчевого режиму". І несподіваним є те, що цей телеканал взагалі записав інтерв"ю з українським президентом і обіцяв його показати.

Головною причиною зняття інтерв"ю з ефіру політолог бачить таке:

- Переконаний, що запис розмови з президентом України складав про нього досить гарне враження. Та оскільки Віктор Ющенко напряму пов"язаний з одним із фаворитів українських парламентських перегонів "Нашою Україною", то в Москві це інтерв"ю вирішили зняти.

Андрій Окара припускає, що його можуть показати вже після закінчення виборів в Україні - коли воно вже не буде таким актуальним.

Зараз ви читаєте новину «"Проти України розпочато повномасштабну інформаційну кампанію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути