пʼятниця, 10 січня 2020 07:15

Пристайко хоче виборів на Донбасі восени

— Якщо 2020 року на окупованих територіях не відбудуться вибори або розведення військ затягнеться, тоді потрібно розглядати альтернативи Мінським домовленостям. Це може бути миротворча місія, — каже міністр закордонних справ України 49-річний Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому виданню "Більд", опублікованому 7 січня.

— Не хочемо замороженого конфлікту. Прагнемо повернути наші землі й наших людей. Але якщо не вдасться, то принаймні потрібно покласти край убивствам. До замороженого конфлікту ще треба дійти. Зараз у наш бік стріляють.

Знаємо, хто на нас нападає щодня та вбиває і ранить наших солдатів. Знаємо, хто окупував Крим і Донбас. Про яку довіру можна говорити? Навіть після зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі російські війська продовжують убивати наших захисників. Очікування щодо припинення обстрілів досі не виправдалися.

Місцеві вибори на Донбасі мали би відбуватися паралельно з голосуванням в Україні восени. Це ідеальний варіант. Жодні незаконні формування не можуть взяти в них участі. З другого боку, ми не наївні й добре знаємо, хто по іншу сторону фронту висуватиметься. Але мали б щонайменше відчуття демократичного процесу. Це було б ідеальною можливістю для Росії вивести війська з нашого Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко хоче виборів на Донбасі восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути