вівторок, 31 липня 2018 06:35

Президент має забрати український паспорт у Новинського

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський погрожує громадянською війною, якщо Вселенський патріарх дасть автокефалію Українській православній церкві. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

Російський олігарх, який ­отримав український паспорт із рук Віктора Януковича, шантажем і погрозами наводить тут свої порядки й лобіює інтереси РФ. Це неприпустимо.

Хтось скаже, що Новинський просто щиро віруючий чоловік, який хвилюється за Українську православну церкву Московського патріархату. Це не так. Він використовує церковні розбірки для штучного роздування конфлікту в Україні й накрутки власного рейтингу.

Вадим Новинський та олігарх Рінат Ахметов мають дружні й партнерські відносини з Олегом Ляшком і його Радикальною партією. Ляшко регулярно приїжджає на Метінвест, співвласником якого є Новинський. У лютому топ-менеджер заводу Юрій Зінченко очолив виконавчий комітет Радикальної партії. У Раді Ляшко лобіює інтереси Новинського та Ахметова, а їхні засоби масової інформації посилено піарять головного "радикала".

А ось що Ляшко говорив із трибуни парламенту: "Помісна церква — наріжній камінь у фундаменті Української незалежної держави. Радикальна партія підтримує звернення до Вселенського патріарха про визнання автокефалії". Став би Новинський спонсорувати такого політика, якби справді вірив у те, що говорить у своїх інтерв'ю? Звичайно ж, ні.

Новинський спонсорує Радикальну партію, яка виступає за автокефалію і шле звернення патріарху в її підтримку. Й одночасно — "Опоблок", який пише патріарху з закликами автокефалію не давати і погрожує громадянською війною в Україні. Дуже зручно. Сильніше розгойдати суспільство, роздути на рівному місці конфлікт, спровокувати насильство.

Чому президент Петро Порошенко може скасувати громадянство Міхеіла Саакашвілі, але не може — указ Януковича про надання паспорта Новинському? Забрати громадянство і вислати з України на історичну батьківщину із забороною на в'їзд — ось і все. Питання було б вирішене.

Попри всі наші поневіряння, українські еліти так і не усвідомили: якщо немає бажання жити, імунітету до вірусів сепаратизму й внутрішніх конфліктів — держава гине. Цілі народи зникали, бо не могли або не хотіли себе захистити.

Зараз ви читаєте новину «Президент має забрати український паспорт у Новинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути