середа, 06 липня 2011 09:27

Наступником Медведєва стане сам Медведєв

Наступником Медведєва стане сам Медведєв

Лідер фракції "Справедлива Росія" у держдумі Сергій Миронов припустив, хто висуватиметься на посаду президента від тандему кремлівських керманичів:

— Є рівнозначні три варіанти. Перший — коли на вибори за узгодженням іде Дмитро Медведєв. Другий — Володимир Путін, а ще один — хтось третій. Але він теж буде узгоджений із двома першими.

— Такі версії покликані відволікти увагу російського суспільства від справжнього сценарію транзиту влади, — коментує директор московського Інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський, 38 років. — У владному тандемі все вирішили — єдиним кремлівським кандидатом буде Дмитро Медведєв. Бо це відповідає логіці системи, яка потребує легітимації правлячої кремлівської касти на Заході. Але інтригу — хто висунеться — зберігатимуть до середини грудня, доки не підіб'ють підсумки виборів до держдуми.

Для Кремля, уряду та "Єдиної Росії" важливо підтримувати ілюзію, що Володимир Путін може повернутися у президентське крісло. Бо лише з цією думкою бюрократи різних рівнів працюватимуть на перемогу його партії. А після на виборів у Думу можна буде відкрити головну таємницю — наступником Дмитра Медведєва стане сам Медведєв.

Чи залишиться при цьому Путін головою уряду, вирішуватиме він. Робота прем'єра його не зовсім влаштовує. Вирішувати економічні проблеми, гасити лісові пожежі і збільшувати комунальні тарифи — це не відповідає його уявленням про комфортне життя. Найкращою позицією для Володимира Путіна була би посада голови ради федерації, яку нещодавно обіймав Сергій Миронов. Для цього слід внести дві зміни до Конституції. Перша — спікер ради федерації стає віце-президентом, тобто другою особою в державі. Друга правка — колишній президент країни має автоматично і довічно стати сенатором, щоб не змушувати Путіна балотуватися до ради федерації через муніципальні чи регіональні ради.

Зараз ви читаєте новину «Наступником Медведєва стане сам Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути