четвер, 21 липня 2011 07:30

Посольство вибачилося за охоронця

У понеділок під час акції жіночого руху "Фемен" біля посольства Грузії працівник охорони накинувся з кулаками на фоторепортера. Того ж дня його звільнили, а посольство вибачилося перед журналістами.

— Чимало чиновників не люблять, коли знімають їхні обличчя чи поведінку, — зауважує співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, 58 років. — У пострадянському просторі мало держслужбовців, які навчилися бути публічними і розуміють, що до їхньої діяльності завжди прикута увага суспільства. Це пояснює, чому між чиновниками і пресою опиняються неадекватні охоронці.

У будь-якій цивілізованій країні малоймовірно, щоб чиновник побив того, хто його знімає на камеру, чи вилаяв журналіста. Бо там політики вишколені, навчені спілкуванню з людьми і пресою. Аби навчити цього наших чиновників, суспільство має активніше реагувати на бійки. Якщо ставитимемося поблажливо, то вони повторяться. Держава з людьми робить те, що вони дозволяють їй робити з собою.

Зараз ви читаєте новину «Посольство вибачилося за охоронця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути