Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 05:00

"Посол України в Брюсселі підбігав до президента забрати його пальто"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На понеділковому саміті Європейський Союз–Україна офіційний Київ отримав План дій щодо скасування візового режиму.

— Рішення про те, що Україна отримає цей документ, Євросоюз зафіксував ще 9 червня. Але до останнього дня не було відомо, чи нададуть нам його взагалі, бо деякі країни, надто Нідерланди, виступали проти цього. Там уважають, що Україні зарано давати такий документ, — каже Олександр Сушко, 37 років, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва.

Те, що ми таки отримали цей документ — крок уперед. Це рішення підсумувало дворічний візовий діалог.

Різниця між Планом дій і дорожньою картою не така вже й велика. Наш План дій — двоетапний: спочатку ухвалюємо закони, потім імплементуємо їх. Балканські країни мали все робити цілісно, без етапів. Євросоюз лише раз приймав рішення, чи надати безвізовий режим за наслідками виконання. У нашому ж випадку буде ще одна резолюція посередині. Тобто, ми виходимо на довшу дистанцію.

Розмова щодо асоціації, режиму вільної торгівлі залишилася на рівні експертів. Цей процес триватиме до року, бо занадто багато осіб лобіюють через уряд свої інтереси.

Наша міжнародна політика дуже відрізняється від європейської навіть на формальному рівні. Наведу лише один приклад: посол України в Брюсселі підбігав до президента забрати його пальто, коли той виходив із машини. Я не знаю, як це пояснити європейцям.

Зараз ви читаєте новину «"Посол України в Брюсселі підбігав до президента забрати його пальто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути