пʼятниця, 10 січня 2020 00:35

Послом США в Україні може стати військовий генерал

Автор: USEMBASSY.GOV
  Нова тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін відповідала за Україну та Білорусь у Раді національної безпеки США
Нова тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін відповідала за Україну та Білорусь у Раді національної безпеки США

— Наша політика міцної підтримки України залишається стабільною. Команда посольства й надалі працюватиме в партнерстві з урядом та громадянським суспільством, — каже 2 січня 54-річна Крістіна Квін, тимчасово повірена у справах США в Україні.

Змінила Вільяма Тейлора, який був главою дипломатичного представництва з червня 2019-го. Посадовець не може бути на тимчасовій посаді більш як 200 днів, за американським законодавством. Американського посла Марі Йованович відкликали у травні торік.

Квін — бакалавр політології, працювала маркетологом газети "Лос-Анджелес Таймс". Закінчила магістратуру Військового коледжу армії США в галузі стратегічних досліджень. На дипломатичній службі з 1992-го. Працювала в Парижі, Брюсселі, Москві, Лондоні. Відповідала за Україну та Білорусь у Раді національної безпеки США.

— Це призначення перехідне і технічне, доки з'явиться новий повноважний посол в Україні, — говорить експерт із міжнародних відносин Олександр Хара, 42 роки. — Називали кандидатуру генерала у відставці Кіта Дейтона. Буде добре, якщо під час російської агресії посольство очолюватиме військовий. Розуміється, яка допомога нам потрібна.

Політику США визначають Конгрес і президент. Вона — чітка: визнання анексії Криму, підтримка у збереженні територіальної цілісності України, надання озброєнь, допомога в реформуванні. В американських дипломатів налагоджена взаємодія з центром прийняття рішень.

Те, що довго призначають посла, не означає падіння цікавості США до України. Заступник помічника держсекретаря Джордж Кент курирує українське питання. Цим системно займаються і в Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «Послом США в Україні може стати військовий генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути