вівторок, 26 березня 2019 05:05

Порошенко передав армії надсучасні безпілотники

У середу 20 березня президент Петро Порошенко у Старокостянтинові на Хмельниччині передав українським військовим понад 420 одиниць озброєння та військової техніки. Зокрема надсучасні безпілотні комплекси оперативно-тактичного рівня "Байрактар TB2". Контракт на їхнє постачання Україна уклала з Туреччиною.

"Байрактар TB2" суттєво посилює українську армію. Адже йдеться про один із найкращих у світі безпілотників. Він здатний перебувати у повітрі 24 год., з радіусом дії 150 км, має на озброєнні високоточні ракети для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Його поява в Україні виходить за межі суто оборонних контрактів. Згода на постачання цих безпілотників з боку Туреччини — це політичне рішення, на ухвалення якого вплинула особистісна дипломатія Петра Порошенка та його добрі взаємини з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Переконати турецьких партнерів зробити такий крок було непростим завданням ще й тому, що Туреччина має добрі відносини з РФ і сама закуповує в Росії зброю. Але українському політичному керівництву вдалося здійснити цю віртуозну дипломатичну операцію.

Загалом передача техніки війську стала майже рутинним процесом. Але не слід забувати, що 2014-го українську оборонку ледве не добили російські ставленики Януковича. Підприємства стояли. І президентові, й Укроборонпрому, на який нині виливається стільки бруду, довелося провести величезну роботу, щоб поставити галузь на ноги.

Із 2014-го до ЗСУ надійшли понад 23 тис. зразків озброєння та військової техніки. Це модернізовані літаки та вертольоти, малі броньовані артилерійські катери, бронетанкове озброєння та техніка, артилерійські системи, протитанкове озброєння, броньовані автомобілі, радіолокаційні станції, засоби радіо­електронної боротьби, снайперські та антиснайперські системи тощо.

Це сильно дисонує з інформацією, яку суспільство отримує від парламентської ТСК щодо розкрадань в армії у попередні періоди. Коли з волі Гриценка і Тимошенко тисячі зразків військової техніки розпродали за безцінь.

Успішні випробування високоточних ракет, які відбуваються в Україні, яскраво свідчать про стрибок в оборонній галузі. Але й просто споглядання за новою якістю української армії, вітчизняної техніки вселяє впевненість у своїй державі.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко передав армії надсучасні безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути