Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 13:39

Помиряться чи ще більше посваряться?

Майбутнє відзначення річниці революції інтригує. Адже воно може посіяти зерно примирення, що згодом проросте й знову згуртує таку єдину й завзяту в революційному пориві команду. А може, навпаки — необережні слово чи вчинок ще більше розпалять вогнище розбрату? Наші ж політики непередбачувані.

— Зараз робляться певні кроки до примирення, — вважає народний депутат з фракції "Наша Україна" Ксенія Ляпіна, 41 рік. — Я не думаю, що всі кинуться один одному на шию, побратаються й любитимуться решту життя. Але якщо просто закопають сокиру війни, хай і без любові до гроба, це також піде на користь суспільству.

Один із чільників "Пори", Євген Золотарьов, 33 роки, вважає: колишні союзники поводитимуться на Майдані пристойно й до публічної сварки чи конфронтації не дійде.

— Хоча є інформація, що радикальні сили в оточенні Ющенка й Тимошенко готують провокації зі скандуванням "Ганьба!" і таке інше, — додає він. — Але  сподіваюся, що все це буде під контролем і нашим, і структур Ющенка та Тимошенко.

Було б "великою дурістю" обмінюватися критичними уколами

Євген Золотарьов переконаний, що було б "великою дурістю" з боку колишніх союзників обмінюватися під час своїх промов критичними уколами. "Це буде образою для людей, які стоятимуть на Майдані, — пояснює він. — Вони ж опиняться заручниками ситуації. Постраждають і самі політики".

Політолог Володимир Полохало, 55 років, також вважає, що головні дійові особи не сваритимуться 22 листопада на Майдані.

— З огляду на народні настрої чільні представники торішньої коаліції "Сила народу" не ризикнуть демонструвати відверті антагонізм та ворожнечу. Адже це може позначитися на їхніх рейтингах, — каже він.

Водночас Володимир Полохало не вважає, що вже зараз може йтися про якийсь мир.

— Слово "примирення" не зовсім доречне, — зауважує політолог. — Йдеться про новий компроміс з урахуванням претензій сторін на статусні позиції і ролі в політичному процесі. Але навряд чи річниця революції стане тим днем, коли цей компроміс буде віднайдено. Напевно, це можливо в квітні наступного року, коли йтиметься про формування парламентської коаліції та уряду.

Зараз ви читаєте новину «Помиряться чи ще більше посваряться?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути