понеділок, 30 липня 2007 15:46

Поїздки Луценка та Кириленка цілком вчасні

Останні тижні лідери блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Юрій Луценко та В"ячеслав Кириленко провели в роз"їздах заходом та центром країни. Причому офіційно виборча кампанія ще не розпочалася.

Мітинги з участю Кирленка й Луценка не збирають багато людей. Це зрозуміло:  літо в розпалі, політична активність людей низька. Постає питання: чи не зарано почала активну кампанію "Наша Україна — Народна самооборона", чи є ці агітаційні поїздки вже зараз на часі?

— Цей агітаційний тур цілком доцільний, — каже голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, 36 років. — Згадайте попередній подібний захід "Народної самооборони", який розпочався одразу після Нового року і в якого не було виборчого підтексту. Метою було ознайомити людей з новою політичною структурою. Так само й зараз через поїздки Луценка й Кириленка людей знайомлять з новоутвореним політичним блоком.

За словами політолога, важливою метою туру є також спілкування з регіональними елітами, аби перетягнути їх на свій бік. А організація велелюдних мітингів метою не є.

— Те, що тур відбувся посеред літа — це теж вигідно, адже настільки ранній час дає можливість для проведення роботи над помилками, — каже Олесь Доній. — І вже під вибори можна провести набагато масовішу та добре підготовлену акцію.

Організація велелюдних мітингів метою не є

Директор Центру політичних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 37 років, також вважає проведення такого раннього агітаційного туру обґрунтованим.

— Для того щоб помаранчевий виборець сприйняв нещодавно створену НУ-НС, треба було обов"язково провести відповідну піар-акцію, — каже він. — Щоб під час наступних двох місяців безпосередньої політичної агітації виборець уже орієнтувався. Важливою є й необхідність мобілізації свого електорату шляхом використання технологій майданного типу. Це коли людину приваблюють відчуттям співучасті та належності до своєї політичної сили. Саме ці завдання і вирішувалися цим туром.

Водночас Андрій Єрмолаєв називає тури Юрія Луценка й В"ячеслава Кириленка своєрідним фальш-стартом передвиборчої кампанії.

— Цим найчастіше грішить той, хто не до кінця впевнений у собі, — підсумовує експерт. — Не дивно, що саме НУ-НС разом із президентом першими фактично розпочали виборчу кампанію. Адже їхні стартові позиції, незважаючи на активну опозиційну діяльність, є не дуже сприятливими.

Зараз ви читаєте новину «Поїздки Луценка та Кириленка цілком вчасні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути