Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2018 06:25

"Підтримка Путіна значно впала, і він розгублений"

Автор: REUTERS
  Кандидат у губернатори Приморського краю від Компартії РФ Андрій Іщенко зустрічається з прихильниками під час мітингу після виборів. 17 вересня 2018 року, ­Владивосток, Росія
Кандидат у губернатори Приморського краю від Компартії РФ Андрій Іщенко зустрічається з прихильниками під час мітингу після виборів. 17 вересня 2018 року, ­Владивосток, Росія

На виборах губернатора Приморського краю в Росії не зміг перемогти кандидат, якого особисто підтримав президент країни Володимир Путін.

9 вересня обирали керівників у дев'ятьох регіонах. У ­чотирьох із них жоден кандидат не набрав більш як 50% голосів. У Приморському краї другий тур призначили на 16 вересня. Після підрахунку 95% бюлетенів лідером був комуніст Андрій Іщенко. Він мав 52% голосів і випереджав кандидата від правлячої "Єдиної Росії" Андрія Тарасенка майже на 6%. Однак після опрацювання 99 відсотків голосів з'явилися нові результати. За ними переміг Тарасенко. Він обійшов Іщенка на 1,5%. Комуністична партія не визнала результати виборів. Іщенко оголосив голодування. Проте невдовзі відмовився від нього — на прохання керівника КПРФ Геннадія Зюганова.

Центральна виборча комісія визнала результати голосування недійсними. Перевибори відбудуться за три місяці.

— Для Кремля вибори в Приморському краї дуже важливі, — каже російський політолог 60-річний Микола Петров німецькому виданню "Дойче велє". — Президент недавно був у Владивостоці й підтримав Тарасенка. З урахуванням прямої участі Путіна високі показники кандидата від КПРФ варто розглядати як результат протестного голосування. Воно було проти влади, а не проти конкретного її представника.

— Режим Путіна вже не має такої великої підтримки з боку населення, як це було після виборів президента (відбулися 18 березня 2018-го. — ГПУ), — говорить експерт Ольга Курносова, 58 років. — Пенсійна реформа сильно вплинула на ставлення до путінської влади. У Кремлі це розуміють і намагаються виправити ситуацію.

Голосування в Приморському краї показало, що влада не є всесильною та монолітною. Путін звик керувати країною в умовах, коли його всі люблять і поважають. Зараз підтримка значно впала, він розгублений. А народ зрозумів, що боротися проти несправедливості можна не тільки під час акцій протесту, а й на виборчих дільницях.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримка Путіна значно впала, і він розгублений"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути