Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2006 16:49

Пенсіонер готовий знову вийти на Майдан

Житель Херсонщини, колишній педагог, а нині пенсіонер Валерій Володимирович під час помаранчевої революції ходив на Майдан, як на роботу.

Він саме їхав у Київ до родичів. На під"їзді до столиці його авто зламалося та там і застрягло. Аж тут на Майдані заварилася каша. Він залишив машину на сина й подався у наметове містечко за підмогою. Бо почув, що там допомагають усім.

Йому натоптали дві величезні торби провіантом, а потім запропонували гроші. Але дізнавшись, що при цьому треба пред"явити паспорт, Валерій навідріз від них відмовився.

— Не треба нас дурить! — сказав він собі. — Сьогодні я візьму, а завтра мене — за зябра?

Запевняє, що кожному мешканцеві наметового містечка платили щодня по 50 доларів.

Тепер уся країна вгепалась у повне коаліціянство

— Я міг би кожен день заробляти по 200 "баксів"! — говорить Валерій Володимирович. — Треба було просто ходити в різні точки й відмічатися.

Але зараз гордий тим, що за цілий місяць ходіння на Майдан не взяв ні від кого жодної копійки. Мерзнув "за ідею": проти маніпуляцій-фальсифікацій, "козлів, які заважають нам жити" і "України трьох сортів".

— У мене не було жодних ілюзій щодо Ющенка і його команди. Тому сьогодні й розчарувань не маю, — каже пенсіонер. — Адже майже всі вони вийшли зі старої комуністично-комсомольської номенклатури. Крім того, треба ж було "відбити бабки", які кинули жиди на "революцію".

Тепер уся країна вгепалась у повне коаліціянство. Та пан Валерій упевнений, що революційна ситуація в країні триває. Адже "низи" так само не хочуть жити по-старому, а "верхи" — не можуть по-новому керувати. І все це рано чи пізно закінчиться новим Майданом.

А мені пригадалися слова відомого російського вченого Миколи Реріха: "Любая революция бессмысленна, так как приводит только к противоположному результату... Но это бунт здоровых клеток общества против загнивающих". Відоме й інше твердження — про те, що революцію роблять романтики, а її плодами користуються негідники. Хоч би там як, а без таких потрясінь суспільство не може рухатися вперед. Це — своєрідні вузлові точки історії народу і держави.

...А Валерій Володимирович готовий знову вийти на Майдан. Він один із тих мільйонів громадян України, які ніколи не розміняють жовтогарячий протест у душах на зелені вогники в очах.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер готовий знову вийти на Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути