вівторок, 28 серпня 2012 07:30

Патріотів України більше, ніж прихильників її незалежності

 

Проголошення незалежності України підтримали б 61% українців, якби референдум проходив зараз. 26% — не підтримали. Решта — не визначилися. Такими є результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг". 1991 року Акт проголошення незалежності України підтримали 90,3% українців.

— Такі опитування демонструють не стільки ставлення людей до незалежності, скільки ставлення до того, які можливості отримали люди завдяки незалежності, — вважає керівник соціологічної групи "Ресеч енд Брендинг Групп" Євген Копатько, 48 років. — Мова не йде про повернення у Радянський Союз, а про те, куди зараз має рухатися держава — Євросоюз, Євразійський, нейтральний статус. Люди порівнюють Україну з іншими державами і прагнуть реалізувати свої права, так само, як це відбувається в інших країнах.

Критичне ставлення до незалежності на Південному Сході пов'язане з тим, що люди бачать мало можливостей реалізації себе в умовах цієї країни. Вони мають великі очікування покращення життя. Насправді, за різними дослідженнями, від 70 до 80 процентів громадян вважають себе патріотами. Переважна більшість людей все одно люблять землю, на якій вони народилися і живуть. Але люди вкладають різні сенси у поняття "любов до країни" і "любов до держави". Після Євро-2012 відсоток патріотів дещо зріс. Люди побачили, що тут можуть проводити досить знакові заходи, попри всі протиріччя. Також з'явилося розуміння внутрішньої відповідальності за країну, де, крім нас, ніхто проблем не вирішить.

Зазвичай люди, які виявляють невисокий рівень патріотизму, не орієнтовані щось робити для своєї країни.

Зараз ви читаєте новину «Патріотів України більше, ніж прихильників її незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути