пʼятниця, 08 червня 2018 06:20

Останній термін Путіна може тривати 20 років

— Це останній термін Путіна.

Питання в тому, скільки він триватиме. Думаю, ще років двадцять, — каже російський журналіст 41-річний Аркадій Бабченко.

Явка на виборах президента РФ 18 березня 2018-го була завищена в рази. Волонтери організацій "Голос", "Спостерігачі Петербурга" та інших підрахували кількість виборців на дільницях. Отримали записи з відеокамер, встановлених у 8 тис. дільниць, пише російська "Новая газета". Відібрали 50 — по десять у п'яти регіонах Росії з найвищими показниками явки: у Чечні, Дагестані, Татарстані, Карачаєво-Черкесії й Кабардино-Балкарії.

З'ясували, що виборців там було у два, три і навіть п'ять разів менше, ніж відзвітували офіційно. За даними Центрвиборчкому, по всій РФ у виборах взяли участь 67,5% громадян. Президент Володимир Путін нібито отримав 77% голосів.

— Інформація про низьку явку не вплине на ситуацію всередині країни, — переконаний Аркадій Бабченко. — Не буде жодних наслідків. Та й явки ніякої не було, бо не було виборів. Усе це — спецоперація з утримування влади, яку узурпували ще 2000-го. Так, виборців справді було менше, тому що вони вже не вірять владі. Хоча, на мою думку, відсот­ків 60 прийшли.

— Росіяни розуміють, що від них нічого не залежить, — говорить політолог 38-річний Тарас Загородній. — А ідеологія влади побудована на тому, що не треба ходити на вибори. За тебе все вирішать. Це віддаляє владу від суспільства, створюючи ілюзію постійної стабільності. Начебто незгодних немає, але вогонь все-таки десь жевріє. Рано чи пізно може вилитися в заворушення. Особливо під час зміни керівника держави або внаслідок падіння рівня життя.

Зараз бачимо в РФ протести проти підняття цін на бензин (наприкінці травня акції відбулися в Дагестані, Іркутську, Новосибірську, Омську, Ставрополі, Красноярську. — ГПУ). Люди бачать несправедливість.

Не вірю, що це — останній термін Путіна. На ньому висить багато злочинів, тому він не наважиться покинути владу. До того ж йому вдалося нав'язати суспільству свою незамінність. У Путіна велика група фанатів — 30–40 відсотків населення. Цього достатньо, щоб підтримувати легітимність режиму.

Зараз ви читаєте новину «Останній термін Путіна може тривати 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути