вівторок, 13 грудня 2011 06:00

Опозиція не має авторитетного лідера

— На суботньому мітингу в Москві вимагали провести перевибори і відставити голову Центральної виборчої комісії. Але причини виступів глибші, — каже директор Інституту національної стратегії України 33-річна Олеся Яхно. — На вулиці вийшли освічені люди молодого й середнього віку. Їх не влаштовує відсутність діалогу між владою й активною частиною населення. Вони відчувають свою відстороненість від впливу на політику і прийняття рішень у державі. Вибори не стали механізмом демократії, Держдума не виконує функції суспільного дискусійного клубу. Людям залишається спілкування в інтернеті.

Ґрунт для незадоволення підготувало рішення з'їзду "Єдиної Росії" висунути Путіна у президенти. Медведєв при цьому має стати прем'єром. Це обурило багатьох росіян. Справжній лідер повинен домовлятися не зі своїм оточенням, а з народом. Тож протести наростатимуть, але до зміни політичної ситуації вони не приведуть. Якщо виникне загроза переростання масових виступів у бунт, кремлівська влада застосує силу.

Однак влада вже замислюється над тим, що відбувається в країні. Після виборів до Держдуми царська риторика Путіна змінилася на тон виправдовування.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не має авторитетного лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути