вівторок, 02 серпня 2016 00:55

Новим російським послом стане "класичний чекіст"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.news-front.info
  З ­червня 2014-го по квітень 2015 року ­Михайло Зурабов (праворуч) представляв Росію в контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі. Журна­лісти не раз помічали його на засіданнях фракції Блоку Петра Порошенка чи поблизу Адміністрації президента
З ­червня 2014-го по квітень 2015 року ­Михайло Зурабов (праворуч) представляв Росію в контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі. Журна­лісти не раз помічали його на засіданнях фракції Блоку Петра Порошенка чи поблизу Адміністрації президента

Президент Росії Володимир Путін відправив у відставку посла в Україні Михайла Зурабова. Той очолював дипломатичну місію РФ у Києві з 2010 року.

Михайло Зурабов має дружні стосунки з Петром Порошенком з часів, коли останній був міністром закордонних справ.

У РФ тепер уже колишнього посла критикували за те, що "не відстоює інтересів Росії в Україні" й допускає "зростання антиросійських настроїв у Києві".

29 липня Міністерство закордонних справ РФ надіслало Києву запит на ухвалення на посаді нового посла — чинного представника президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі 47-річного Михайла Бабича. На початку 2000-х він був прем'єром Чечні. У 1990-х служив у військах Федеральної служби безпеки.

— Бабич — класичний чекіст. Такі, як він — опора путінського режиму, — каже 56-річний Олексій Куроп'ятник, експерт із нацбезпеки й міжнародних відносин. — Сьогодні вихідці зі спецслужб у Росії контролюють усі відповідальні напрямки внутрішньої та зовнішньої політики. Всюди, де ситуація потребує особистого жорсткого підходу, Путін ставить людину з ФСБ.

У найближчі місяці ухвалюватимуть ключові рішення щодо ситуації на Донбасі. Тому Москва забирає з Києва слабкого посла. Замість нього буде силовик. Він тиснутиме на Україну, а не дружитиме з її вищим керівництвом.

— Україна отримає гарантоване шпигунське гніздо як для координації російських спецслужб, так і для організації виборчих кампаній в інтересах РФ. Бабич — це кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для проведення силових операцій, — вважає російський опозиціонер 40-річний Ілля Пономарьов.

Зараз ви читаєте новину «Новим російським послом стане "класичний чекіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути