Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2019 07:05

Нижня палата Конгресу підтримала імпічмент Трампа

19 грудня Палата представників Конгресу США проголосувала за імпічмент президента Дональда Трампа. Справа тепер перейде до Сенату, вищої палати парламенту.

Президента США звинувачують у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу. Імпічмент запустили 25 вересня. Підставою стала телефонна розмова Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським у липні цьогоріч. Опоненти вважають, американський лідер тиснув на нього щодо розслідування діяльності Джо Байдена. Останній є конкурентом Трампа на виборах 2020 року. Використав свою посаду віце-президента 2016-го, щоб допомогти українській енергетичній компанії "Бурісма" уникнути кримінального розслідування, вважають Дональд Трамп і його союзники. Син Байдена Хантер тоді був членом ради директорів цієї фірми.

— Сенат на дві третини підпорядкований республіканцям. Вони не проголосують за імпічмент. Лідер більшості вже заявив, що справу треба закрити, — каже експерт із міжнародних відносин 41-річний Олександр Хара.

— Вимальовується велика ймовірність переобрання Трампа ще на чотири роки. У його бажанні налагодити гарні відносини з Путіним є ризики для нас. А підтримка США дуже важлива в протидії України спробам Росії повернути її в свою сферу впливу.

Позитивно, що Вашингтон виділяє додаткові кошти на військову допомогу Києву ($698 млн на 2020 рік — на 2,3 млн більше, ніж 2019-го — має погодити Сенат. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Нижня палата Конгресу підтримала імпічмент Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути