Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 09:49

"Ніхто не вийшов на вулиці захищати Союз"

"Апеляційний суд Парижа закрив справу про наслідки Чорнобильської катастрофи у Франції за браком складу злочину. Це рішення особливо важливе для професора 87-річного П'єра Пеллеріна, який 1986-го очолював центральну службу захисту від іонізуючого випромінювання.

У березні 2001 року французька асоціація потерпілих від захворювань щитовидної залози, комісія незалежних досліджень та інформації з радіоактивності й 51 пацієнт із захворюванням щитовидки подали на професора позов за "мимовільну шкоду". Тепер же суд заперечив прямий зв'язок між чорнобильськими наслідками випромінювання та хворобами щитовидної залози в окремо взятих пацієнтів".

"Ле Монд", Франція

"Робилося це цілком свідомо, за участю російського керівництва, з одного боку, і путчистів — з іншого.

Країна опинилася у стані шоку. Преса мовчала. Ніхто не вийшов на вулиці захищати Союз. Партійні органи діяли. Ініціатори розпуску Союзу зробили все, щоб Верховні Ради республік підтримали Біловезькі угоди. Вражає, що за це проголосували поголовно і майже без міркувань.

Що відбувалося напередодні цих подій? Президент Буш стримував українців і прибалтів, хоча інші політики в Вашинґтоні вже потирали руки, навіть таємно підштовхували".

Президент СРСР Михайло Горбачов про підписання Біловезьких угод 8 грудня 1991 року в інтерв'ю німецькому виданню "Шпіґель"

"Наші колеги, партнери, президент і прем'єр-міністр України говорять: цей договір несправедливий, він від лукавого і ми не будемо його виконувати (газові угоди 2009 року. — "ГПУ"). Послухайте, це ж нісенітниця. Усі домовленості, допоки вони не скасовані у певному судовому порядку або не призупинені сторонами, належить виконувати".

Російський президент Дмитро Медведєв в інтерв'ю "Євроньюз"

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не вийшов на вулиці захищати Союз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути