Ексклюзиви
понеділок, 15 грудня 2008 15:22

Не слід забороняти банкам забирати квартири

 

На нараді за участі прем"єр-міністра Юлії Тимошенко та керівників комерційних банків банкіри погодилися реструктуризувати валютні кредити для позичальників із метою запобігання масовим неплатежам.

Вони висловили готовність збільшувати терміни кредитування та дозволяти погашення заборгованості рівними частинами, щоб зменшити щомісячне навантаження на позичальників. А також тимчасово звільняти  їх від погашення тіла кредиту — із виплатою лише відсотків за ним.

Віце-президент Центру досліджень корпоративних відносин Ростислав Іщенко, 42 роки, каже, що саме банкіри мають шукати компромісний вихід із цієї ситуації. Бо якщо вони нині розорять своїх клієнтів, то за рік збанкрутують. Експерт пропонує фінансовим установам зафіксувати для своїх боржників внутрішньобанківський курс долара на рівні 5,5–6 грн, адже при подальшому його зростанні борги позичальників збільшуватимуться.

Водночас прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що готується законопроект про заборону банкам відбирати в боржників заставне майно. Ростислав Іщенко зауважує, що це можна робити лише для пенсіонерів, родин, що мають неповнолітніх дітей чи інвалідів тощо. А також для позичальників, які виплатили понад 80% кредиту.

— Якщо ж заборона стосуватиметься всіх боржників, то кредити перестануть повертати взагалі, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Не слід забороняти банкам забирати квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути