вівторок, 20 листопада 2018 07:26

Настав час запровадити відповідальність за дурість

За один день тисяча аварій, 11 загиблих і Бог знає скільки покалічених (14 листопада через снігопад в Україні відбулися 1358 дорожньо-транспортних пригод, повідомили в Нац­поліції. — ГПУ.). Це не Порошенко, Кличко, корупція і свавілля влади. Це наш із вами рівень соціальної відповідальності.

Скажіть, яким дурнем треба бути, щоб під час снігопаду виїхати в місто на літній гумі?

Лише 23 відсотки водіїв, які потрапили в аварії, були пристебнуті ременями безпеки. Пристібатися не поліції потрібно, а нам. Щоб потім не чекати, доки зростуться ребра чи щелепа.

Настав час законодавчо запровадити відповідальність за дурість. Останній тиждень жовтня — всі змінюють гуму на зимову. Не поміняв — штраф. І відчутний. Останній тиждень квітня — переходимо на літню гуму. Обов'язково.

За непристебнутий ремінь — 100 євро. За розмову телефоном без навушника — 100 євро. За неправильну парковку чи на місці для людей з інвалідністю — стільки ж. Це не дорого, а дешево, якщо не порушувати.

Справа не в швидкісному режимі в містах. А в тому, що його ніхто не дотримується. Плювати хотіли. Не розраховуйте на соціальну відповідальність. Досвід говорить, що ми нею не володіємо.

Усе це можна перенести в будь-яку сферу діяльності, зокрема і в політику. Ми самі вибрали тих, хто нами править. Із властивим нам розумінням проблем. Ми вічно непристебнуті, на літній гумі взимку, заднім ходом, п'яні, по зустрічній, із телефоном у руках. А винні вони. Хто вони? Не знаю. Але не ми, це точно.

Зараз ви читаєте новину «Настав час запровадити відповідальність за дурість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути