пʼятниця, 10 лютого 2017 00:35

Накопичилася критична маса злих на корупцію

Понад 300 тис. людей вийшли в Румунії 4 лютого на протест проти ухвалення указу про декриміналізацію окремих злочинів посадовців. Він захистив би десятки політиків від судового переслідування за корупцію. 5 лютого уряд скасував указ. Люди продовжують вимагати відставки прем'єр-міністра.

Румунський "антикорупційний Майдан" для України — це сигнал. У першу чергу — для корупціонерів. Навіть якщо вони його поки що не приміряли на себе. Панове нехороші, це тільки здається, що Румунія далеко і прямих аналогій немає, а ви хитріші за тамтешніх. Ви не хитріші, а нахабніші й безкарніші.

З вашою ошалілою корупцією час покінчити. Якщо порівняти її з румунською, то там її фактично немає. Ще пограбуєте Батьківщину у війну, адже начебто поки що з рук сходить. А потім не встигнете озирнутися, як одного прекрасного дня вас не стане. Можливо, декого фізично.

Спілкуюся з різними людьми — від ветеранів АТО до театральної інтелігенції. Можу доповісти: народ на вас дуже злий. Цей народ виходив на Майдан, загартований війною і не завжди беззбройний. І якщо у вас незабаром не увімкнеться інстинкт самозбереження, то якась непередбачувана іскра виведе людей із себе.

Це не страшилки і не фантазії. Критична маса злих на корупцію вже накопичилася. Пара саме тут найдужче підпирає кришку. Корупцію більшість українців сприймають як безвихідь, в яку вперлося майбутнє країни.

Усього не вкрадете. Ні вам загибель, ні Україні потрясіння — не потрібні.

Зараз ви читаєте новину «Накопичилася критична маса злих на корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути