пʼятниця, 17 червня 2011 05:30

Найбільше подорожчали продукти для бідних

 

Дві третини українців кажуть про погіршення свого матеріального становища. У листопаді 2010-го про це говорили 45,8% людей. Такі результати соціологічних  опитувань, які проводило "Українське демократичне коло" на замовлення Інституту політики.

— Українці мали два важкі періоди, коли жилося дедалі гірше — з 1991-го по 1999-й і в 2008–2009-х, — розповідає президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, 66 років. — Поза цими роками офіційна статистика засвідчувала відносне зростання заробітної платні та купівельної спроможності домогосподарств. І зараз Держкомстат дає кращі економічні показники. Але чи реалістичні дані? Альтернативних, які можна було порівняти з офіційною статистикою, у нас нема. Оскільки люди мають відчуття зубожіння й не довіряють державі, було б правильно, аби громадські організації проводили альтернативний облік інфляції. У всьому світі цим займаються профспілки. Це дуже дорога річ — зібрати дані з десятків тисяч магазинів і ринків.

Що багатша людина, то менше вона відчуває інфляцію. Якщо підрахувати інфляцію окремо для бідних, "середняків" і багатих, то побачимо, що найбільше подорожчали продукти й послуги, що споживають і якими користуються саме бідні. Більшість у цій групі становлять пенсіонери.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше подорожчали продукти для бідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути