вівторок, 24 листопада 2009 18:34

"Нафтогаз" закачав рекордну кількість палива

Опалювальний сезон розпочався своєчасно. Сьогодні вся країна на 100% забезпечена газом. Із слів про це почав свій брифінг голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олег Дубина, 50 років.

— Україна вперше в історії України закачала у сховища рекордну кількість газу — понад 25 мільярдів кубометрів, і це власність держави, — каже Олег Дубина. — Основна заслуга в цьому належить уряду.

Юлія Тимошенко першою в Європі домовилася для нашої країни про незастосування до нас санкцій за недобір російського газу. Утім, політики в даному випадку немає – лише прагматичний розрахунок. Адже газ недобирають усі європейські споживачі, і сваритися з ними "Газпром" не має наміру.

Що стосується рівня оплати за спожитий газ із початку сезону, то він склав 27%. За словами Олега Дубини, борг теплопостачальних підприємств перед НАК склав 1,263 млрд грн. А населення і заводи-споживачі газу розраховуються за нього на 100%. Головний винуватець неплатежів — розподільні обласні підприємства, що працюють між "Нафтогазом" і прямими споживачами, вважає керівник компанії.

Олег Дубина пообіцяв, що на урядовій нараді буде вжито низку заходів, які дозволять зібрати 100% коштів на рахунки "Нафтогазу".

— У нас упродовж попереднього і нинішнього років кожного місяця розповідають, що ось настав час, коли "Нафтогаз" нарешті не розрахується з росіянами. Хоча на сьогодні майже два роки платимо Росії. Хочу попросити всіх політиків перестати говорити про несплату, про перекривання, закриття газу, про те, що зустрічатимемо Новий рік не вдома, а в Москві.

Газотранспортною системою, окрім НАК за дорученням уряду, ніхто керувати не буде.

— Вважаю, що 2009 рік ми закінчимо спокійно. Про жодні газові війни ми сьогодні розмови не ведемо, — каже керівник "Нафтогазу".

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" закачав рекордну кількість палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути