Ексклюзиви
вівторок, 02 серпня 2016 07:10

НАБУ працює разом із підозрілими аудиторами

Експертизу для Національного антикорупційного бюро у справі Одеського припортового заводу провела компанія "­Аудит-Конус". Вона може бути пов'язана з фінансовою аферою довкола банку "Надра".

Про це пише видання "­Айпрес".

Ця аудиторська компанія перевіряла фінансовий стан підприємства для НАБУ, за словами затриманого заступника голови ОПЗ Миколи Щурікова. Потім приватний експерт передав виснов­ки до Науково-дослідного інституту судових експертиз. За цими даними, бюро сформувало звинувачення на адресу керівництва заводу.

Співзасновником і директором компанії "Аудит-Конус" є Валентин Пилипенко, за інформацією захисту. З 2015 року він очолює компанію "КФ-Аудит". Остання відома тим, що 2009-го вела фінансові справи двох боржників банку "Надра" — "Леге Лата" та "Рефьюджіо".

Фінустанова видавала кредити сумнівним фірмам. Їх обслуговувала створена нею "КФ-аудит", говори ЗМІ. Наприкінці 2008 року в "Надра" ввели тимчасову адміністрацію. Тоді з'явилася інформація про реальних власників структури. Серед них називали Вадима П'ятова та Ігоря Гіленка, за якими стояли громадяни США Вадим та Ілля Сегалі. Їх розшукував Інтерпол за шахрайство.

"НАБУ замовило експертизу в справі ОПЗ в аудиторів, що можуть мати пряму належність до фірм-боржників банку "Надра", через які звідти виводили гроші і які, можливо, були пов'язані з Сегалями чи їхніми ставлениками. Якщо цю версію підтвердять, справа проти менеджерів Одеського припортового набуде ознак свідомої фальсифікації", — йдеться в публікації.

НАБУ звинувачує голову наглядової ради Одеського припортового Сергія Перелому та першого заступника директора Миколу Щурікова в розтраті 205 млн грн підприємства. Водночас торік ОПЗ уперше за останні чотири роки отримав 220 млн грн прибутку. А 2014-го мав 270 млн грн збитків.

Менеджери ОПЗ заявляли про фабрикацію справи з боку НАБУ й одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі — для зриву приватизації заводу і зниження його ціни.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ працює разом із підозрілими аудиторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути