Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2010 07:19

"На акціях протесту міліції буде більше, ніж мітингувальників"

На День Незалежності лідер БЮТу 49-річна Юлія Тимошенко провела в Києві мітинг. Критикувала владу за плани збільшити президентський термін, змінити Конституцію та розширити повноваження глави держави, перенести парламентські вибори. Тимошенко повідомила, що БЮТ подасть свій проект Конституції, а 7 вересня збере акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.

— Щодо свого варіанту Конституції — це хороша ініціатива, — коментує політолог Вадим Карасьов, 54 роки. — Бо потрібна розумна альтернатива проекту Конституції від влади, якщо Янукович висуне його на референдум. Але ініціатива Тимошенко не має замикатися лише на БЮТ або навіть лише на опозиції. До людей потрібно його довести, щоб це не було формальністю або простою саморекламою. Зрештою, БЮТ же може просто захищати нинішній формат Конституції.

Рішення про проведення акцій протесту 7 вересня вважаю невдалим. Під парламент, скоріш за все, вийде групка представників "Батьківщини". Навіть міліції буде більше, ніж їх. Бо ще рано. Люди відчують ефект від підвищення тарифів лише десь у середині жовтня. А так БЮТ просто дискредитує опозицію і грає на руку владі. Бо та, з одного боку, заявить, що опозиція спокійно собі мітингує, а з іншого — пояснить, що опозиції практично немає.

— Заяви Тимошенко на мітингу були тими, що й раніше, — вважає директор інституту Горшеніна "Пента" Володимир Фесенко, 51 рік. — Вона тупцює на місці. Проект Конституції, якого ніхто так і не побачив — це політичне рішення. А от мітинги 7 вересня — боюся, фальстарт. Потрібно чекати, коли народ "дозріє", вибухне невдоволення. Поки що цього не видно.

Зараз ви читаєте новину «"На акціях протесту міліції буде більше, ніж мітингувальників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути