вівторок, 12 листопада 2019 05:20

Московський патріархат має вказати в назві приналежність до агресора

— Центр впливу на Українську православну церкву Московського патріархату знаходиться в Москві. Вона повинна внести у свою назву ідентифікацію, що відноситься до Російської православної церкви. Це визначає, хто є хто, — каже міністр культури, молоді та спорту 45-річний Володимир Бородянський у інтерв'ю сайту "Релігійно-інформаційна служба України".

— Свобода віросповідання залишається. Держава лише сказала: давайте означимо. Все. Щоб люди змогли свідомо обирати. В період війни на Донбасі й окупації Криму це — нормально.

20 грудня торік Верховна Рада ухвалила законопроект, за яким назви релігійних організацій, керівний центр яких міститься в державі, що здійснила військову агресію проти України, мають вказувати на це. Так офіційно зареєстрована як Українська православна церква організація мала перейменуватися і вказати приналежність до РПЦ протягом чотирьох місяців, громади — протягом дев'яти. Однак у квітні Окружний адміністративний суд Києва призупинив процес.

Підпорядкована державі-окупанту церква також не має права бути у військових підрозділах і на лінії фронту в частинах, за законом.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат має вказати в назві приналежність до агресора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути