субота, 30 червня 2012 05:15

Міністри розуміють, що влада зміниться

Українські міністри зараз бояться підписувати фінансові документи, що стосуються перерахунку коштів. Таку роботу вони доручають своїм заступникам. Це почалося після переслідування владою опозиції, каже експерт Центру Разумкова Павло Розенко, 42 роки:

— Таким чином міністри підстраховують себе. Розуміють, що влада зміниться, не важливо коли. В їхніх наступників за будь-якої підстави знайдеться привід притягнути їх до кримінальної відповідальності. Перед очима є приклад Тимошенко й Луценка. У влади було бажання ними займатися. Черновецький теж не підписував фінансових документів. Було багато розмов про злочини столичного мера. Але поки що ніхто його не притягує до відповідальності.

Міністри страхуються також від власних однопартійців. Історія тоталітарних режимів показує, що спершу переслідують опозицію, а потім під гарячу руку можуть потрапити найближчі соратники. Поки що затримують дрібних чиновників рівня начальника управління. Але у 2013-2014 роках можуть почати полювати й на крупніших звірів.

Міністрів така страховка не врятує. У нас кримінальні справи мають не юридичний, а політичний характер. Немає значення, чи самі міністри підписували документи. Влада діє за принципом: була б людина, справу на неї завжди знайти можна.

Зараз ви читаєте новину «Міністри розуміють, що влада зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути