пʼятниця, 14 червня 2019 05:45

"Ми створили унікальний мікрорайон, у якому хочеться жити"

Автор: ФОТО Із сімейного архіву СЕРГІЯ ІВАЩЕНКА
  Сергій Іващенко: ”Можна створювати комфортні для людей умови проживання і водночас вести успішний соціальний бізнес”
Сергій Іващенко: ”Можна створювати комфортні для людей умови проживання і водночас вести успішний соціальний бізнес”

Полтавський забудовник 55-річний Сергій Іващенко заявив, що йде на вибори до Верховної Ради від Аграрної партії України. Він — керівник товариства з обмеженою відповідальністю "Комбінат виробничих підприємств", що зводить багатоповерхівки для полтавців.

Найвідоміший — мікрорайон "Садовий" у приміському селі Розсошенці. Тут комбінат спорудив 12 будинків з інфраструктурою і соціальними проектами. Є спортивні майданчики, дитячі ігрові зони та зони ландшафтного дизайну з фонтанами. Нещодавно збудували енергоефективний дитячий садок із басейном та місцями розвитку особистості.

Сергію Васильовичу, як прийняли рішення йти у народні депутати?

— Рішення прийняв одразу, адже давно для себе вирішив залишити дітям і онукам процвітаючу країну. Хочу нести за це відповідальність, трансформувавши досвід на всю країну. Життя показало, що можна створювати комфортні для людей умови проживання і водночас вести успішний соціальний бізнес. Це дозволяє відроджувати українські традиції, займатися благодійними проектами і підтримувати молоде покоління.

Яка партія вас підтримує?

— Я не перший день у політиці, давно обрав для себе Аграрну партію України, адже її програма і цінності збігаються з моїми. У стінах парламенту ця політична сила передусім працюватиме над тим, щоб усі українці відчули реальні переваги децентралізації. Центральні органи влади гучно заявили про реформу децентралізації, але сьогодні живуть своїми політичними баталіями та демонструють відверте небажання брати на себе відповідальність за наведення ладу в кожному регіоні України. Також підтримую один із пунктів програми, що українська земля повинна належати громадянам України, а ринок відкрити передусім для тих, хто на ній працює.

Аграрна партія — це 70 тисяч партійців, які щодня допомагають людям, а не сформований під вибори політичний проект.

Який ваш досвід вважаєте найціннішим?

— У Полтаві звикли зводити будинки, а облаштування дворів і спортмайданчиків, дизайн території і побудову соціально важливих об'єктів, як-то дитсадок, амбулаторія чи поліцейська дільниця — це справа влади чи самих мешканців. Ми все ж таки ризикнули і спробували створити унікальний для нашої території мікрорайон, у якому реально хотілося б жити. Дали змогу молодим родинам купити квартиру в кредит через співпрацю із надійним банком. Тому практично кожен будинок продавався швидше, ніж його добудовували.

Своїм досвідом хочу поділитися з країною. Впевнений, що заслуговуємо поширити свої вміння на такий масштаб. Щастя кожної родини — ­передумова процвітаючої ­країни.

Що порадите українцям?

— Українці повинні навести лад у власній домівці, у власній державі. На протязі 5 років всі їдуть жити в інші держави, де мешканці тих держав навели у себе порядок, прибрали свої країни. І тому там комфортно жити. То чому ми в себе не можемо навести лад і жити достойно у власній домівці, а не розїзжатися по всьому світі?

Сергій Іващенко звів будинки для тисяч родин

Сергій Іващенко народився 29 січня 1964 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Закінчив Харківський інститут інженерів транспорту, інженер з управління процесами перевезень на залізничному транспорті.

Служив в армії. Працював на підприємствах Південної залізниці. З 1993 до 2003-го — директор приватного підприємства "Стімол". З 2003 року і дотепер — директор ТОВ "Будівельна компанія "Комбінат виробничих підприємств".

Є депутатом Щербанівської сільської ради з 2017‑го. Член Аграрної партії України. Одружений. Живе в селі Розсошенці під Полтавою. Хобі — історична література про Україну.

Зараз ви читаєте новину «"Ми створили унікальний мікрорайон, у якому хочеться жити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути