вівторок, 04 квітня 2017 06:55

Мартиненко обвинуватив керівництво НАБУ в політичних переслідуваннях

Автор: ФОТО З САЙТА www.biz.liga.net
  Колишній народний депутат Микола Мартиненко: ”На дискредитаційну кампанію проти мене витратили не один мільйон доларів”
Колишній народний депутат Микола Мартиненко: ”На дискредитаційну кампанію проти мене витратили не один мільйон доларів”

— Директор НАБУ Артем Ситник і його перший заступник Гізо Углава зловживають своїми повноваженнями та незаконно використовують Національне антикорупційне бюро у власних політичних і PR-цілях, — говорить колишній народний депутат 56-річний Микола Мартинен­ко у зверненні до президента України, Верховної Ради й послів "Великої сімки" та Євросоюзу.

2015 року він добровільно склав повноваження народного депутата України та відмовився від депутатського імунітету. За 15 місяців, а саме стільки триває розслідування так званої справи під хештегом Мартиненко, жодних доказів протиправної діяльності Миколи Мартиненка НАБУ не надало. При цьому Антикорупційне бюро відмовляється виконувати рішення Солом'янського райсуду Києва від 11 грудня 2016-го, яке фактично зобов'язало закрити провадження щодо колишнього депутата. Згадане рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Воно ґрунтується на рішеннях Європейського суду з прав людини і є обов'язковим для застосування на території України, пояснює Микола Мартиненко.

— Однак Артем Ситник і Гізо Углава не полишають намірів фальсифікувати звинувачення на мою адресу. На жаль, керівники НАБУ керуються не законом, а політичними мотивами, прагненням власного піару й особистої помсти, — про­довжує Мартиненко.

Він переконаний, розслідування НАБУ проти нього з самого початку було політичним. Воно почалося позаторік як складова інформаційної війни проти тодішнього глави уряду Арсенія Яценюка.

— Я належав до пропрем'єрської фракції, а на дискредитаційну кампанію проти мене витратили не один мільйон доларів, — додає Микола Мартиненко.

— НАБУ продовжує продукувати проекти підозр щодо мене — причому для Артема Ситника все одно, в якій справі це робити. Мета — під будь-яким приводом за допомогою контрольованого судді Бобровника обрати мені запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та кинути мене за ґрати. Гарантований розвал справи керівника НАБУ не хвилює. Він перекладатиме подальшу відповідальність на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру чи суди, — каже Микола Мартиненко.

Він наголошує: "Все, що НАБУ робить щодо мене — є вчиненням злочину". Також заявив про можливість свого звернення до Європейського суду з прав людини.

Раніше Микола Мартиненко казав, що справу проти нього НАБУ відкрило на основі інтернет-публікацій народного депутата Сергія Лещенка. Його називають близьким до керівників НАБУ. Лещенка звинувачували в отриманні великих коштів за кампанію "чорного піару" проти Мартиненка. Нещодавно Сергій Лещенко придбав елітне житло в центрі Києва вартістю близько $300 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненко обвинуватив керівництво НАБУ в політичних переслідуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути