Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 06:15

Людям треба бути готовими рятуватися самотужки

Через сильний снігопад сотні населених пунктів були відрізані від електроенергії. У селах під Києвом люди подекуди не бачили електричного світла тиждень. Через замети утворився 30-кілометровий атомобільний затор на трасі Київ — Чоп. Те саме на трасі Київ — Одеса. Часом автомобілісти сиділи в машинах на морозі майже дві доби.

— Відповідальність за все це має нести місцева влада. В першу чергу, губернатори, — каже колишній голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев, 59 років. — На жаль, губернатори займаються особистими справами — публічно облизують і улещують того, хто їх призначив. Тобто президента. А те, що села стоять без тепла і світла, їх абсолютно не хвилює. Мовляв, якось саме вирішиться — та розтане той сніг!

Хороший управлінець — не той, хто бачить, а той, хто передбачає. До зими готуються літом — ремонтують снігоприбиральний транспорт, вчать рятувальників МНС, запасаються піщано-соляною сумішшю для посипання доріг. А для нинішніх керівників облдержадміністрацій зима, вочевидь, настала зненацька — одразу після виборів, на які вони витратили набагато більше енергії.

Губернатори зовсім не бояться втратити посади. Що їм це прибирання снігу? Усі знають, що будуть звільнені лише тоді, коли стануть неугодні президенту. Хтось десь померзне, загине — місцеве начальство не залежить від народу. Це ж стосується й інших представників влади — міліції, військових. Допомоги від влади можна чекати дуже довго. Тому людям треба бути готовими рятуватися самотужки.

Зараз ви читаєте новину «Людям треба бути готовими рятуватися самотужки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути