пʼятниця, 05 жовтня 2012 00:00

"Людство нічого кращого не вигадало за Європу та НАТО"

Лідер коаліції "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі народився 18 лютого 1956 року в селі Чорвіла краю Імеретія. Закінчив інженерно-економічний факультет Тбіліського університету, аспірантуру — в Москві. Кандидат економічних наук.

Бізнес почав 1987 року з кооперативу з виробництва армованих шлангів. Торгував комп'ютерами у Тбілісі та Москві. 1990-го утворює банк "Русский кредит". 1994-го виїжджає до США, а тоді — до Франції, де скуповує нерухомість. 1997-го засновує холдингову компанію "Металоінвест", що працює з промисловими активами й нерухомістю. За п'ять років створює мережу аптек "Доктор Столетов".

2004-го перебирається жити до рідного села. Продає промислові активи російському бізнесменові Алішеру Усманову. До 2011 року майже не з'являється на публіці. Очолює "Грузинську мрію".

— Людство досі нічого кращого не вигадало: серед демократій — це Європа, а у плані безпеки — НАТО, — заявив Іванішвілі перед виборами. — Туди і прагнутиме Грузія.

У 35 одружився з 19-річною Екатеріне Хведлідзе. Зараз їй 39, вона домогосподарка. У січні 2012-го заявила, що займеться політикою та очолить партію свого чоловіка, якщо йому не повернуть громадянство Грузії.

Мають чотирьох дітей: дочку Ґванцу, 15 років, синів Уту, 20 років, 17-річного Беру та 7-річного Цотне.

За рейтингом журналу "Форбс" Іванішвілі посідає 185-е місце серед найбагатших людей світу зі статком $5,5 млрд. Від 1991-го — громадянин Росії, від 2004-го — громадянин Грузії, від 2011-го — Франції. Через подвійне іноземне громадянство не має грузинського паспорта.

Зараз ви читаєте новину «"Людство нічого кращого не вигадало за Європу та НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути