Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 06:05

Кремль завжди провокує конфлікти перед виборами

— Цілі досягнуті. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. Вирішили завершити перевірку в Південному та Західному військових округах, — заявив 22 квітня російський міністр оборони Сергій Шойгу, 65 років. На 20 квітня угруповання РФ поблизу українського кордону налічувало 110 тис. військовослужбовців, 330 літаків і 240 вертольотів тактичної авіації, за даними українського Головного управління розвідки.

— Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу. Україна завжди напоготові. Але вітає зменшення військової присутності й деескалації на Донбасі. Дякую міжнародним партнерам за підтримку, — заявив президент Володимир Зеленський, 43 роки.

Повернути війська в пункти постійної дислокації мають до 1 травня. Перевозять військових залізницею, авіацією та десантними кораблями. Російське міноборони опублікувало відповідне відео.

— На тлі заяв про відведення військ командування збройних сил РФ відновило інтенсивність перевірок з'єднань і частин першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях, — повідомила речниця Мін­оборони Марія Сальнік.

На 26 квітня з Криму повернули авіацію Південного військового округу й Чорноморського флоту — понад 50 літаків оперативно-тактичної й вертольотів армійської авіації. Два великі десантні кораблі північного флоту РФ "Олександр Отраковський" і "Кондопога" залишаються в Чорному морі. Усього в навчання на півострові залучили 10 тис. військових, 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки, близько 50 військових літаків, понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення.

— Відведення військ від українських кордонів може бути лише заявою для США та ЄС. Частина військ залишиться, — вважає офіцер резерву Збройних сил України Роман Кулик, 29 років.

— Причина відведення — рівень боєздатності Збройних сил України. Також навчання нашої Служби безпеки та бойових бригад, які не перебувають у зоні операції Об'єднаних сил, і збір територіальної оборони. А ключове — підтримка західних партнерів. Насамперед США.

Треба стежити за санкціями та кримінальними справами проти Віктора Медведчука та його оточення. Якщо їх спустять на гальма, отже наша влада пообіцяла Москві поступки.

— Загроза не зникла, бо нікуди не подівся Путін, — вважає директор Міжнародного інституту демократії 51-річний Сергій Таран. — Москва нічого не домоглася. Саме тому лишається небезпека. За останні 15 років у Путіна в очах росіян немає жодних досягнень. Москва завжди провокує конфлікти перед виборами. Найближчі — восени до Держдуми.

Зараз ви читаєте новину «Кремль завжди провокує конфлікти перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути