четвер, 07 березня 2019 06:25

"Кремль хоче привести кандидата, який не зможе виконувати функцію головнокомандувача"

В Україні триває дискусія — який кандидат вигідний Росії і чи можливий реванш? Більшість експертів погоджуються, що перемога кандидата із проросійськими гаслами неможлива. Схоже, це розуміють і в Кремлі. Тому роблять ставку на гібридний реванш.

Йдеться про обрання начебто проукраїнського президента, який не зможе виконувати функцію головнокомандувача чи почне втрачати підтримку на міжнародній арені. У цей момент Путін зможе робити з Україною що завгодно.

Приблизно так розпочалася російська агресія 2014 року — нова українська влада намагалася стати на ноги, тільки відновлювалося керування силовиками й органами державної влади. І тому під час агресії державна машина пережила параліч — вочевидь, саме на це і розраховувала Росія.

Цю небезпеку найкраще розуміють ті, хто зі зброєю в руках захищає Україну. Ветеран АТО, волонтер, координатор фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай так прокоментував можливість приходу до влади Володимира Зеленського:

— Я боюся цього. Тому що Російська Федерація ­втручалася в американські вибори, незважаючи на їхні суперпотужні спецслужби. Втручалася у вибори Франції, Чорногорії, у процес виходу Великої Британії з Європейського Союзу. Нині всі спецслужби світу прогнозують: Росія безпрецедентно втручатиметься у вибори в Україні.

— Кремлю вигідно привести кандидата, який не зможе виконувати функцію головнокомандувача. Чи буде слабкий, чи тільки розбиратиметься у політичних процесах. Тоді Україна стане вразлива. Вони ж і напали на нас, коли не було президента фактично. Янукович утік, Порошенка ще не обрали. Ніхто не брав відповідальність. Тому я боюся обрання Зеленського, — каже Гай.

Отже, умовний сценарій — інавгурація "нового обличчя" та початок російського широкомасштабного наступу. Доки новий головнокомандувач думатиме, що робити, може статися катастрофа.

Зараз ви читаєте новину «"Кремль хоче привести кандидата, який не зможе виконувати функцію головнокомандувача"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути